Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%49 raporum ve 1800 gün primim var. Emeklilik şartlarımı öğrenebilir miyim?

hasan3820

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Ben Serabella Hastasıyım Emeklilik için raporum yüzde 49 kronik sürekli olduğunnu doktorlar söyledi raporu maliye verdim ankaraya gitti. 15 yıl 1800 iş günüm var sizde emekli olabilirmiyim ? ? ?

%49 ile 1800 günden emekli olamazsınız en az % 61 olması lazım diye biliyorum. ama vergi indirimi için müraacat edebilirsiniz

yeni kanunda yüzde 40 diyorlar doğrumu ?

Yeni kanunda yüzde 40 ama

bende tam bilmiyorum ama benim %49dan fazla olduğunu tahmin ediyorum benim raporumda herhangi bir yüzdelik dilim yazmıyordu sgk tarafından karar verilicek yazıyordu 1809 günüm vardı o şekilde oldu onlar karara bağladı

40 la malülen emekli olunmaz hasan defterdarlık tan vergi indirimi alıp emekli olursun malülen emeklilik için 60 iş gücü kaybı olmalı aksi taktirde vergi indirimi ile engellilere tanınan erken emeklilikten yararlanırsın sgk girişin ve priminne kadar sa tabloya bakıp hesaplıya bilirsin

2008_oncesi.PNG

merhaba bülent abi önceklile sana selamlar abi bn serabeller hasatasıyım. ilk %49 verdiler nasıl bir yol güdecem

calışı yor isen vergi indirimine baş vurman gerekli defterdarlık kanalı ile hasan elindeki rapor ile ancak vergi indirimi ile erken emekli olursun malülen degil yukardaki şablona bakarak raporuna ve sgk başlangıcına göre emekli olacagın tarihi hesaplıya bilir siniz

Hasan, yukarıda arkadaşların yazdığı üzere, sigorta başlangıç tarihine göre yukarıdaki tabloya bakıp emeklilk kriterlerini anlayabilirsin.

Üst Alt