Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%49 raporum ve 6000 prim günüm var. Ne zaman emekli olurum?

ugurorer

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
meningomiyonesel ameliyatlısıyım. %49'luk raporum var. bu işkurdan ve başbakanlık özürlü kartımla onaylı fakat vergi indirimden bu güne kadar hiç yaralanmadım. acaba bu almış olduğum başbakanlık özürlü kartı ve mevcut raporum yaşı beklemeden erken emekli olmama yeterli olur mu?

yaşım 40 ve 22 senelik sigortalıyım. 6000 iş günü ödenmişliğim de var. internette araştırıyorum heryerde farklı yazılar var ve hiç birşey anlayamadım. o nedenle yanlış bir hareket yapmak istemiyorum

lütfen bir yardım.

sakatlığım kalıcı ve daha önce aldığım raporda bu yazıyor zaten lakin vergi dairesinemi yoksa ssk yamı gitmem lazım ayrıca bu vergi indirimini bu başbakanlık özürlü kartıylada alamıyormuyum.ayrıca şuan çalışmıyorum

hüseyin kardeşim yani sen sonuç olarak vergi dairesinin engelliler bölümüne git oradan kendini hastaneye sevk ettir ve raporunu alıp ssk ya emeklilik için başvur diyorsun ben bunu anladım yalnız bir kısım kişilerde diyorki ssk ya malüllük bölümüne başvur ordan seni hastaneye sevk etsinler diyorlar

hüseyin kardeşim saol teşekkür ederim bayağı aydınlandım fakat diğer düşünceleride dinliyeceğim lakin senin sözlerin benim kafama şimdilik yattı fakat bir soru daha çalışmadığım için vergi dairesinden bir zorluk çıkarırlarmı acaba

Malulen emekli olamazsınız; çünkü rapor oranınız çok az. O yüzden emeklilik için doğrudan sgk sigorta müdürlüğüne başvurmanız mümkün değil. Başvursanız ve malulen emeklilik işlemi yapsalar, aylarca sürer işlem ve başvurunuz reddedilir. O yüzden bundan uzak durun.

Yapmanız gereken şey, 5 gün bir yerde sigortalı görünmek, o esnada defterdarlığa gidip vergi indirimi için başvurmak (http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html), bu hakkı elde ettiğinize dair yazı işyerine geldiğinde de erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurmak. Bu kadar.

Not: 5 gün çalışıyor görülmek yeterli. Defterdarlığa başvurduktan sonra işten ayrılabilirsiniz. Sadece defterdarlık kararı işyerine bildirir 2-3 ay içinde, o sunuç belgesinin size ulaşması için işyerine bilgi verin yeterli.

baltazar hesabı

sayın oturan boğa sgk tarafından çalışma gücünü kaybetteği emeklilik istemi gerekçesiyle gönderildiğim hastaneden
sol testis yokluğu %10 ,
mesane refleks ve istemli kontrol yok %60 ,
anorekfal regulasyonu yok %50 ,
hareket ve yürüme bozukluğu %19

olarak rapor verildi. Ortalamasına baktığımda ben %86 hesapladım
sonuç ne olur? bir de doğru hesaplamış mıyım

teşekkürler.

Malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne mi başvurdunuz, yoksa sakatlık indirimi için defterdarlığa mı?

ssk müdürlüğüne gittim zaten fakat her gün birşeyler değişiyor sanırım sizlerde bunları takip edemiyorsunuz çünki ssk dakilerin bile bazıları bunları bilemiyorlar.Şöyleki eğer %67 üstünde bir raporu ssk müdürlüğü dediğin sgk müdürlüğü seni sevk ettiği hastaneden alır isen gününü doldurmuş isen emekli olabiliyormuşsun artık bana bu şekilde anlattı sgk'da bu işlere bakan müdür.

Arkadaşım emekliliğe 2 şekilde başvurabilirsin 1. rahatsızlıktan %60 ve üzeri raporun varsa malulen yada 2. %40 ve üzeri oranında vergi indirim belgesi alıp yaşlılık emekliliğine bşvurabilirsin elindeki rapor yeniyse o raporla defterdarlığa başvur vergi indirim belgen onaylanırsa ssk ya git yaştan emekli ol

işte bende sizin 1. dediğiniz gibi başvurdum ama anlatamadım burada sanırım

çünkü yeni aldığım raporun baltazara göre hesapladığımda %86 çıkıyor buda sanırım malülen emekli olmama yeter değilmi

Üst Alt