Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%49'luk raporumun %15'i ortopedik engellilikle ilgili. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Anilim94

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bilmiyorum hala güncel mi ama benim yinede bi sorum olacak B sınıfı ehliyetim var ve %49 engelli raporum var bunun %15 i ortopedik geri kalanı psikiyatriden ama ben bunu iş için almıştım şimdi de araba almak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor ötv ve mtv indiriminden yararlanmak için oran düşer mi işimden olur muyum cevabını bulamadım aydınlatırsanız sevinirim

@Anilim94

eğer ortopedik engelinizden araç alacaksanız rapor oranını bir önemi yok. ancak engelinizin araç kullanmaya engel olması gerekir. sağ sol el- ayak kısıtlığınız varsa ve raporunuzda ötv indirimi ile ilgili gerekli kodlar ve "özel tertibatlı araç kullanır" ibaresi varsa alacağınız araca engeliniz ile ilgili gerekli tertibatı yaptırmak ve mevcut ehliyetinize engelinizi işlettirmek suretiyle indirimli araç alabilirsiniz. araç almanız raporunuzun oranını düşürmez.

Üst Alt