Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4a, 4c ve sonra yine 4a sigortalılıkta emeklilik hangi statüde olur?

Celalshnn.

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
1995 yılı sigorta girişliyim ve 965 günüm var,
2000 yılından-2014 yılına kadar uzman çavuştum.2017 başlarında ayrıldım ve sigortalı olarak bir markette çalışmaktayım.

şeker hastalığından dolayı vergi indirim belgesi alırsam emekli olur muyum.
Kafamı karıştıran şey ise,ilk 4Aoldum,sonra 4C oldum,ve en son yine 4A'lıyım. Teşekkürler..

@Celal turbo Son 3 yıl hangi sınıftaysa ondan emekli olunur . Şu an 4A dan 3 yıl dolarsa önce ki 4 A ve 4C hizmet süren ve primlerin birleştirilir .

Emeklilik tarihinde 4A süren 3 yıldan az ise hizmet süresi fazla olan dikkate alınır ve emekli edilir .

Şeker rahatsızlığı tip tip tir . Hayatınızı idame ettiremiyecek kadar ağırsa dahiliye doktorunuz ile görüşmenizde fayda var .

Celal turbo,
Rahatsızlığınızdan dolayı %40 ve üzeri rapor alır iseniz ve bu rapor ile vergi indirim hakkı kazanır iseniz SSK şartlarını yerine getirdiğiniz vakit emekli olursunuz.

Çok Teşekkür ederim..yani 1261 günü mü beklicem.oysam 4C'den 5650 günüm var.

4/B engelli emeklilik

Bağkur prim günleri tamam olan kişinin 5510/28 kapsamında SGK nın sevki sonucunda ki tarih,,emeklilik tarihi mi oluyor?
yani sevk için başvuru yapıldığında emeklilik tarihi diye de sayılıyor mu.

@fmrtsvl

Siz 5510 28'e göre şişlem yapılması diye dilekçe verin ve "sağlık kurulu raporum kurum kayıtlarınızda mevcuttur" diye de ekleyin. Büyük ihtimalle yeniden hastaneye sevk etmeksizin o rapor üzerinden sgk sağlık kurulu değerlendirme yapıp emekliliği onaylayacaktır.

Bülent AĞABEY, [FONT='inherit']01/01/1969 Doğumluyum.
İlk sigorta giriş tarihim: [/FONT]
[FONT='inherit']01/11/1988
[/FONT]
[FONT='inherit']Rahatsızlıklarım var ve % 50 üzeri Rapor Alabilirim.[/FONT][FONT='inherit']
[/FONT]
[FONT='inherit']Bağkur'dan 3601 Günüm var.
4/A Statütüsünde de 1496 Günüm Fakat 1261 Günü değil.parça parça bir bağkur bir ssk devam etmişim.
velhasıl toplam da 5097 Günüm var şuan.
açıkcası Biraz bilgim var emeklilik konusunda fakat sizin bu bahsettiğiniz 5510/28 sayılı madde üzerinde bilgim yok ve bu madde üzerinden işlem yapmak istiyorum.
Püf Noktalarıyla Beraber Nasıl Bir Yol İzlemem Gerekiyor.Yardımlarınız için Çok Teşekkür Ederim.

[/FONT]

Üst Alt