Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4A'dan 3143, 4C'den 2159 gün ve %41 oran ile emeklilik şartlarım nedir?

TLY0013

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
24.06.2004 tarihinde özel sektör çalışanıyken (Statü: 4/a) Normal kadro Memur olarak girişim 14.04.2015 tarihinde Statü (4/c) işe başladım. Engel durum tespitim, raporum sonra alınmıştır.
4/a gün sayım : 3143 Gün / gün 4/C: 2159 Gün
%41 engel oranım var. vergi indirimi var. 2 yıl süreli verildi. Akciğerle ilgili kronik rahatsızlığım mevcut. Kronik olarak raporda belirtilmiştir.

Emeklilik şartlarım konusunda bilgi alabilir miyim? Süreli olan raporlara maaş bağlanıyor mu ? 2 yıl sonra maaş süreli rapora bağlanırsa sorun oluyor mu ? Sorun yaşayan var mı?

Emeklilik için sağlık kuruluna emeklilik sevk eder ve oran düşer diyorlar. Emekli olmazsın diyorlar. Bu konuda bir bilginiz varsa bilgi verebilirseniz sevinirim. İşlem adımları ve neler yapıldığıyla ilgili bilgisi olan yazabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

TLY0013

Emekli olabilmenin ilk şartı SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanıyı almaktır. Bu tanıyı alırsanız emeklilik için sigortalılık süresi ve prim gün sayısı kriteri şudur:

24.06.2004 +

bagkur.PNG

Not: %40-49 oran SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif tanıya işaret eder.

Emeklilikte, hele de memurlukta süre kısıtlamalı emeklilik hiç tavsiye etmem. Emekli olup 2 sene sonra emekliliğin sonlanması emekli maaşının gitmesi demek, bu da bu zamanda ölümden beter...

Çok çok teşekkür ederim. Süresiz olan raporların kurula tekrar sevki olabiliyor mu? 2 Yıl sonra süreksiz rapor verilirse emeklilikle ilgili başvuru o zaman yapmam daha mantıklı görünüyor.

TLY0013

Ben de olsam çalışmak çoook çok zor değilse raporumda süre kısıtlaması olmadığında emeklilik istemeyi tercih ederim.

Çok teşekkür ederim. Raporumun süresiz geleceğini devamı olacağını düşünüyorum ama yine de tedbirli olmak gerekir. Ne olacağı belli olmuyor.

Üst Alt