Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4a'dan emekli biri 4b'li olarak iş kurabilir mi?

eersin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
4/A 2008 sonrası işe girişi olanlar emekli olduktan sonra , 4/B ile kendi işlerini kurarlarsa emekli maaşları kesilir mi?

Kesilmez hocam kendi işinizi kurup ticarete atılırsanız

Bünyamin‘in uyarısıyla aşağıdaki yanlış cevabimi düzeltiyorum: 4a’dan emekli olan kişiler bağkurlu olarak iş kurabilirler

Kesilir. Maaş kesilmeden çalışamazsınız

@OturanBoğa, Abi aşağıdaki tabloda yaşlılık aylığı bağlanırsa ve 4B olarak çalışılması halinde aylık kesilme durumunun tercihe bağlı olduğu görünüyor.

İstekte bulunursa kesilir istekte bulunmazsa aylık kesilmez yazıyor.

2008/Ekim sonrası işe girişi olup malullük aylığı bağlanmışsa eğer aylık kesilmeden 4A 4B 4C hiçbir statüde çalışamazlar.

@BnymnYldz,

Ekim 2008'den sonra sigortalı olanlar diye sormuş arkadaşımız, ona istinaden cevapladım kardeşim

@OturanBoğa, Son eklediğin ekran resmi malullük aylığı alanlar ile ilgili abi. Konu sahibi ne tür aylık bağlandığını belirtmemiş.

@eersin, Yaşlılık aylığı alıyorsanız 4B statüsünde maaşınız kesilmeden çalışabilirsiniz.

Malullük aylığı alıyorsanız 4B statüsünde çalışırsanız maaşınız kesilir.

Herkese cevapları için çok teşekkür ederim. Şuan özel sektörde 4A lı olarak çalışıyorum, 2010 Nisan girişliyim, 2026'da Çalışma Gücü kaybıyla emekliliğe başvurucam. Emekli olduktan sonra bir iş kurarsam maaşım kesiliyor mu? Tekrar işe girersem kesiliyor diye okudum ama 4B den devam edersem yine kesilir mi

@eersin, Teşekkür ettiğiniz üstteki cevaplar içerisinde tekrar sorduğunuz sorunun cevabı var. İyi Günler.

Son düzenleme:
Üst Alt