Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4b ile 4a birleştirme işlemleri nasıl ve ne zaman yapılmalı?

KCETAŞ

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
1
[FONT=&quot]4B Hizmet Bilgisi 1 yıl 27 gün gözüküyor. Şuanda aktif 4A lı çalışan bir kişi 4B hizmet yılını 4A Birleştirebilir mi Birleştirmek için neler yapılmalı[/FONT]

Bu konuyla ilgili forumda mutlaka birleştirme için başvurulmalı şeklinde yorumlar okumuştum.. 2 ayrı muhasebeci arkadaşa sordum gerek yok sistemde herşey belli oluyor kendileri yapar bu işlemi senin ayrıca başvurmana gerek yok dediler.. Bu hafta veya haftaya bunu birde sgk ya soracağım en net cevabı onlar verir 🙂

Evet emeklilik işlemleri sırasında da birleştirilir ama emeklilik işlemleriniz çok çok uzar. Önceden hizmet birleştirme işlemini yapmak en doğrusudur.

Ufukalp
Peki birleştirme işini yapmasak sgk kendisi yapsa biz emeklilik dilekçesini verip süreci beklesek ne kadar uzarsa uzasın diyerek dilekçe tarihinden itibaren birikmiş aylık alınabilir mi? Bu konu hakkında bilginiz var mı?

@Ufukalp abi şimdiden birleştirme yapmak için ne yapmamız gerekiyor
emeklilik 30 12 2020 dolacak bu tarihten önce hizmet birleştirilmesi yaptırmak istiyoruz

KCETAŞ
Emeklilik hangi kurumdan olacaksa o kuruma gidip diğer statülerde yatırılmış tüm primlerin o kuruma aktarılarak birleştirilmesi yönünde hizmet birleştirme dilekçesi vermeniz yeterlidir.

Ufukalp benim 2004 ssk başlangıcım var 660 gün ssk yatmış durumda 2010 dan beridir isteğe bağlı ödüyorum şimdi hizmet birleştirme yaparsam primlerim hangi statüde olur.

velhasıl08
Hangi statüde ödediğinizi siz bilmiyorsanız kim bilebilir ki ?
İsteğe bağlı denilen şey 4B Bağkur da olabilir, 4A SSK da olabilir.
Örneğin isteğe bağlı Bağkur var, isteğe bağlı ek-5 Tarım sigortası var ve bu ek-5 4A ya sayılıyor.
Yukarıda belirtmemişsiniz ki.

velhasıl08
Bu şekilde devam ederseniz emekli olacağınız kurum Bağkur olacak, 4A statüsündeki primleriniz Bağkur'a aktarılır.
Ama sonradan tekrar SSK ya geçer de en az 1261 gün öderseniz emekliliğiniz SSK dan olur.
Onun için bunu emekliliğinize yakın yapmanız daha iyidir.

4b ile 4a birleştirme için dilekçe örneği nasıl olmalı.
aktif sigortalık 4a devam etmektedir.
4b primleri 4a aktırılması için

daha önce çalıştığınız 4b li kurumdan hizmet belgesi veya sicil özeti aynı şey alman gerekiyor
bunu aldıktan sonra şu anda çalıştığın 4a'lı kuruma

........ başkanlığına diye başlık açarak dilekçenin altına şu kurumda şu tarihlerde çalıştğım 4b'lik süresinin birleştirilmesini ve haklarımın aktarılmasını arz ederim yazman yeterli

ek'ine hizmet belgesini eklemeyi unutma

yıllık izin için bile çok önemli bu

sgk`danmı bağkur`danmı emekli olurum ?

Sgk ilk girişi 28.09.2000

bağ-kur girişi 28.12.2016 bağ-kur çıkış 10.04.2018

sgk tekrar giriş 11.04.018

bu tarihlere göre SGK dan yıl gün ve prim olarak nasıl emekli olunur

vergi indirim raporu %60

KCETAŞ

Son 2520 primin fazlasının (yani 1261 günün) SSK statüsünde olması durumunda emeklilik ssk (4a) statüsünde olur.

SSK emeklilik kriterleri:

2008_oncesi.PNG

Bağkur'dan emeklilik şartları:

bagkur.PNG

OturanBoğa ABİ 17 YIL 8 AY 3920 GÜNÜN DOLMASI 31.ARALIK.2020 GERÇEKLEŞECEK BU TARİHTE EMEKLİLİK İÇİN BAŞVURU YAPABİLİR MİYİZ

KCETAŞ

Hayır. SOn 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur. SSK'dan olacaksan 1261'e tamamlamalısın

OturanBoğa abi bilgi verdiğin için cok teşekkür ederim

OturanBoğa abi daha önce 4b ödemeleri yapmıştım. Ödemeleri sgk 4a aktarmak için başvuru yaptım ama e-devlet den sgk hizmet dökümünde sadece 4a gözükmektedir. 4b ler gözükmüyor normal bir durummudur.

KCETAŞ

e-devlet'e geç işlenebiliyor. Tereddüt varsa sigorta müdürlüğüne gidip kontrol ettirmek lazım

Üst Alt