Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4b pirimi daha yüksek ama 4 a'dan vergi indirimi aldım. Hangisi esas alınır?

webduskunu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ;

1975 Doğumluyum ilk işe giriş 4 a dan 1993yılı 4 b den prim günüm 3058 , toplam olarak 4 a dan prim günüm 700 gün 3.derece engelli vergi indirim mevcut şu an (7 aydır )4 a dan sigortalıyım 3780 günden fayda lanabilirmiyim yoksa 4b den dolayı fazla prim ödemem gerekir mi ? gerekli ise ne kadar gerekli şimdiden teşekürler

@webduskunu

emeklilik talebiniz bağkurdan gerçekleşir.
1 Ekim 2008 öncesi sigortalı olup, bu tarihten sonra emekli aylığı talebinde bulunan kişilere emekli aylığı bağlanırken bu kişilerin son yedi yıldaki çalışmalarına bakılıyor. Son yedi yıl içerisinde hangi statü altında çalışmaları daha fazla ise bu kişilerin emeklilikleri o statüye göre değerlendiriliyor. Yani emekli olacağı tarihten önceki son yedi yıl yani 2.520 günün yarısından fazlası hangi statüde geçirilmişse o statüden emekli olunuyor. 1.261 gün SSKlı olan 1.259 gün BağKuržlu olan kişinin emeklilik işlemleri SSKlı olarak yapılıyor

Özgür bey

3780 günden Bağkur dan emekli olabiliyorum yanlış anlamadıysam yanıtınızı

KKELEBEKK

Merhaba kelebek bilginiz var sanırım bu konularda birşey sormak isterim size
% 45 rapor ve 3.derece vergi indirim var
1993 yılı 4a dan girişim var 2008 yılına kadar da 4a dan 209 gün prim mevcut 2008 ile 2017 arası 4b den 3058 günüm var 2017 nisan ayı itibari ile tekrar 4a başlangıcı yaptım sormak istediğim 3780 gündenmi yoksa 4500 gündenmi emekli olabilirim ? an itibari ile 3058 4b den günüm var 609 günde 4a dan

webduskunu
Eğer 2017 Nisan ayı ile başlamak üzere, son 3,5 yılı ssk'dan tamamlarsanız 3760 gün ile 4a'dan emekli olursunuz.

Ama son 3,5 yılınız Bağkur'dan görünürse %40-49 rapor ile 4680 gün ile emekliliği hak edersiniz. Yalnız Bağkur'dan emeklilikte elinizdeki rapor veya vergi indirimi geçerli olmaz. Yeniden rapor almanızı isterler.
bagkur.PNG

KKELEBEKK

Son 3,5 yılı bekler isek beklemek te mantıklı olarak gözüküyor yeniden rapor v.s. uğraşmamak için 4527 günden 4a dan emekli olabiliriz

Birde benim raporum iş kazasından kaynaklı 1993 yılına ait iş kazası bir etkisi olmaz sanırım buna, haklarımızı bilmediğimiz için 25 yıl sonra malulluk için başvuru yaptık ssk dan cevap bekliyoruz

01.10.2008 den sonra sigorta başlangıcı olanlarda en çok hangi sigorta türünden fazla prim yatırıldı ise o türden emekli olursunuz.

01.10.2008 den önce sigorta başlangıcınız varsa o zaman son 7 yıllık priminize bakılır. Yani 2520 günlük priminizden 1261 gün ve fazlası SSK ise SSK dan, Bağkur ise Bağkurdan emekli olursunuz.

Üst Alt