Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4B statüsünde çalışan özürlü memurların hakları..?

brlc

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba.ben bir kamu kurumunda 657/4b li olarak çalışmaktayım.yüzde 55 oranında özürlü olarak çalışıyorum.benim sorum şu olacak.4b li sözleşmesinde kurum isterse sözleşmeyi feshedebilir diye bir madde var.bu madde biz özürlüler içinde geçerlimi.bir diğer sorum ise kapatma ve tasviye halleri dışında özürlü işten çıkarılamaz hükmü geçerlimidir? tşk ederim..

Sakat statüsünde çalışanlara özel bir düzenleme yok. Sadece, kurumun doldurmak zorunda olduğu sakat kadroları varsa, o kadroları boşaltmamak adına sakat statüsünde çalışan kişilerin işten çıkarılmaları tercih edilmeyebilir.

ben bu kuruma geçici işçi statüsünde kpss ile girdim.o zaman biz özürlülerin işgüvencesi olduğu söyleniyordu.daha sonra devletin verdiği kararla 4b statüsüne geçirildik.bu halde bizim işgüvencemiz gitmişmi oldu??

Arkadasım yanlıs bilgi vermek istemem ama ben kadrolu ve derceli olarak belirli dönemlerde acılan ve senin kuruma basvurarak sınava tabi oldugun ve yerlestirildigin takdirde engelli haklarındaki gibi senin yukarda belirttigin cerceveye (tasviye halleri dışında özürlü işten çıkarılamaz) sahip olabilyorsun diye biliyorum ama yanlısım varsa bilen arkadaslar duzeltsin lutfen.Sen bastan zaten kabul etmissin 4b ile istedikleri anda cıkartırlar.

anladım.bir sorum daha olacak.4b linin sendikaya üye olabilmesi mümkünmüdür?? tşk ederim.saygılar..

Kesin bilgim yok ama 657 sayılı devlet memurları kanunu okuyun aykırı bir durum yoksa olabilirsiniz.

Siz norm kadroya geçemediğiniz için mi sözleşmeye geçirildiniz?

ak partinin seçim yatırımı yaptığı zamanda geçirildik.geçici işçiye kadro verildi haberleri çıktı ya bir ara o zaman işte.kamuda baya bir kişiyi kadroya(!) aldılar.

4/b li çalışanlara sendikaya üye olma hakkı yaklaşık 2 sene önce verildi.

4b lileri kadroya almayacaklarmı?böyle bir çalışma varmı?bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yanıt verirlerse sevinirim..

öyle birşey gündemde yok.keşke olsa.çünkü 4/b li olupta çok mağdur olan var.mesela biri benim.iş kazası geçirdim ve mahkemem hala devam ediyor.nedeni ise özlük haklarımızın 657 ama güvencemizin ssk olması...
sen netten 4/b sözleşmeli personel diye yazıp gündemdeki yazıları okuyarak bilgi sahibi olabilirsin...

Üst Alt