Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4b'liyim. Emeklilik başvurumda sorun oldu..?

ALTAYLI

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba foruma yeni üye oldumforumun acemisi oldugumdam selamlama sayfasını bulamadım buradan katkısı olan degerli bilgi ve tecrubelerini paylasan herkeze teşekkur ederim

benim ankilozan spondilt h tansiyon vb rahasızlıklarım var
4b liyim şu anda gss odoyorum
4900 gun ödemişligim 1999 /6 girişim var

gecen sene erken emeklilik için basvuru yaptım samatyada muayne oldum hstn raporumu puan yazmadan ankaraya yolladı cevap %25 işgucu kaybı red olundu bu sene sahsi olarak hasekıye basvurdum % 50 rapor aldım fakat dahiliye doktoru obezite için görüş belirtmiş ama puan yok 38.1 boy kilo diyerek

ben de memur (müdür) itiraz ettim oda uzakta oturdugu yerden rapor tarihine bak dedi nisan 27 oysa bana mayıs 4 de raporu verdiler haliyle rapordaki eksikligi düzeltme sansım kaçtı diye düsündüm

şimdi bu raporu sgk ya teslim edip erken emeklililk için başvuru yapmam mı lazım yoksa baska bir yol izleyip obezite puanını yazdırmaya çalişmam mı gerekiyor bide raporu geç veren memurları şikatet etme imkanı var mı bana bir yol gösteriri misiniz

zekiş

bir yıldır işi bıraktım spor egzersiz dinlenme birkac defa denedim ama olmadı a s den dolayı çok zorlandım

ALTAYLI

%60 gerekiyor malulen emeklilik için ama çalışıyor olsaydın vergi indirimi alıp emekli olabilirdin

zekiş

ben erken emeklilik için basvurmak istşyorum 4b bagkurluyum onun sartlarınıda karsılıyorum

Emeklik için ssk başvurdun dimi

Vergi indirimi aldınmı

sadece engelli raporu aldım surekliengelli kim kartı vergi muafiyeti işmaaş 2022 efor gerektiren işlerde çalıştırılamaz yazıyo yarın ptesi başvurmayı düşünüyorum

İzleyecek yol ilk önce bir yerde 10 günde olur çalışıyor göster işyerinden burda çalışıyor yazısı engelli raporun vatandaki engelli servisine başvur vergi indirimi alınca ssk vergi indirimi emekli olmak için başvur sorun çıkmayacaktır.

zekiş

mantıklı cevap bireysel başvurularda sgk engel oranına bakmadan işgoremezlik durumunu bahane edip red ediyormuş diye duymuştum ama vatasndan olunca basvurun puanın indirilmeden kabul oluyormu acaba cevap için tesekkur

Ben bu şekilde emekli oldum bireysel sağlık raporu aldım . Çalıştığım yerden çalışıyor kağıdı aldım vergi dairesine başvurdum., Ankara ya gitti düşmeden onaylandı . Vergi indirimi belgemle ssk başvurdum . Emekli oldum. bu işlem 4 ay sürdü ama değdi.

zekiş

birazdan vatan a gidip sorcam olmazsa bagcılar ssk ya inşallah hakkımızda hayırlısı olur

@ALTAYLI

eğer 4/b bağkurlu iseniz vergi indirimi almanıza gerek yok. ancak elinizdeki raporla emekli olamazsınız. öncelikle bağkura başvurup hastaneye sevk alıp tekrar kurula girmeniz lazım.kurul raporu bağkura gönderecek bağkurda sizi rapora göre emekli edecektir.
@zekiş

arkadaş bağkurluymuş. bağkurdan emekli olmak için vergi indirimi almasına gerek yok. elindeki raporlada emekli olamaz. bağkur sevkiyle tekrar rapor için heyete girmesi gerekir.heyet raporu bağkura gönderecek. emekliliğine bağkur karar verecek.

gecen sene bagkurdan sevkile muayne olmustum rapor red olmuştu %25 işgoremezlik ile ankaradan telofanda gorustugum kısı artık itiraz edemezsin hastaneye sevk te yok bireysel raporal yolla ona gore bakarız demişti bende forumdan arastırdım danıştıma gğre bir işyerinde çalışıp xergi indirii alanların raporuna sgk fazla mudahale edemiyormus (https://www.engelliler.biz/forum/em...saglik-kurulu-raporlari-gecerli-degildir.html) bende yarın bir işe girip sigortalı olarak çalıscam vergi indirimi için beklemeye gerek varmı yardımcı olan arkadaşlara tesekkur ederim (yani işe girer girmez başvuru yapabilirmiyim)

Son düzenleme:
ALTAYLI

Çalışmaya başlar başlamaz vergi indirimine başvurabilirsiniz.

AMa unutmayın, son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik işlemleri de o statüde olur. Ve 4a ile 4b'nin emeklilik şartları farklıdır

4b: (vergi indirimi ile işiniz yok. sigorta müdürlüğü sevki ile hastaneye gidip rapor almalısınız)

bagkur.PNG

4a: (defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmelisiniz. Bu durumda emeklilikte ayrıca rapor istenmez)

2008_oncesi.PNG

Üst Alt