Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4C engelli emekliliğinde Aralık'da mı Ocak'da mı görevden ayrılmalıyım?

ATABEYİ

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
MEB’de öğretmen olarak çalışmaktayım engelli emeklilik başvurum kabul oldu Perşembe günü emeklilik evraklarını hazırlayıp ilçeye sunduk . Oradaki memur 10 güne kadar ilişik kesme yazın gelir dedi. Bu hafta yada öbür hafta ilişik kesme yazım gelecek. Aralık ayında ilişik kesme ile Ocak ayında ilişik kesmede ikramiyede fark edermi ? Bu gün okuldaki öğretmen arkadaşlar ocakta ilişik kesersen 4-5 bin lira fazla alırsın dediler. Doğruluk payı var mı ? Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar.

4c emekliliğinde ya Temmuz yada Ocak ayında emekli olmak daha uygundur.
Temmuz’da Temmuz haklarını alıp emekli olursunuz Ocak’ta da Ocak haklarını alıp emekli olursunuz.

ATABEYİ

Ben direkt mutemede sordum, hiç bir faydası olmuyor.
Tabi eğer Aralık 2019'da emeklilik onayı ve ilişik kesme yazısı gelirse.
Ama eğer bu yazı Ocak 2020 tarihli gelirse o zaman bu artışlardan faydalanabiliyormuşsun.
Daha net konuşayım;
Ocak 2020 maaşını ben alamayacaktım. İşte bu sebepten ben faydalanamadım.
Sen yine de detaylı araştır belki menfaatine birşeyler çıkar.
Bunu soracağın en iyi yer maaş mutemedin

SGK uzmanları her zaman Ocak 16 yada Temmuz 16 itibarı ile emeklilik düşünün derler memurlar Ocak ta ve Temmuz’da bazı haklar elde ediyorlar ya
Zaten şurda ocağa ne kaldı Aralık’ta emekli olunur mu Ocak’ta emekli ol sen kardeşim
Ocağın başında verirsin emekli dilekçeni Ocak 15 maaşın yatar Ocak 16 da emekli olursun Ocak’ta memur katsayısı mı nedir birşey var o artıyor birde Temmuz’da artıyor
İşte emekli ikramiyesi onunla çarpılıyor 1 ay için niye artışı görmeden ve emekli ikramiyen bir kaç bin artış almadan emekli olasın
Sen Ocak 16 itibarı ile emekli ol

AhmetGS17
Teşekkürler hocam inşallah yazı gelene kadar olumlu bilgiler edinmeye çalışacağım. Birde ilişik kesme yazısı geldikden kaç gün sonra ayrılışı yapmak durumundayız?

sezinsema

Teşekkürler. Emeklilik dilekçemi verdim. ilişik kesme yazımı bekliyorum. 16 ocak yerine 2 ocakda kessem olur degil mi ?

ATABEYİ

Valla ben 30 gün sanıyordum ama 1 ay yazıyormuş benim ayrılışta.
Fark var mı evet var.
1 ay olunca örneğin 4 Aralık ise başlangıç bitiş te 4 Ocak olur.
30 gün olunca 4 Aralık'a 30 gün sayınca 30.gün 2 Ocak'a denk gelir.

Üst Alt