Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 ay önce emeklilik için müracaat ettim ama halen sonuçlanmadı!?

Serife88

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben kamuda öğretmenim.
2001 yılında özel okulda 2002 de devlet okulunda başladım.
%56 ortopedik sürekli raporum var.
Engelli personel olarak işe başladım. 16 yıllık çalışma sürem var.

Evde şubat ayında okuluma emeklilik dilekçesi verdim. Fakat hala bir sonuç alabilmiş değilim. Bimer ve 170 den çok detaylı bilgi Lamıyorum. En son raporun sağlık kuruluna girdiğini öğrendim ve onun üstünden de 15 gun geçti.
Süreç mi yavaş ilerliyor bişeyler mi yolunda değil anlamak mümkün değil. Beklemekten çok yoruldum. Ben herhangi bir fikir almadan direk emekli dilekçesi verdim. Herhangi bir sıkıntı olurmu olumsuz sonuçlanır ı. Bu kadar bdklwtmelerinin sebebi nedir.

Hayır bir sıkıntım yok. Sadece raporun asıllarını yollamamıştım. Asıllarını istemeleri bile Nisan ayını buldu.

Vergi indiriminden yararlanıyor musunuz ? Vergi indriiminden faydalanmadan erken emekli olunmyor diye biiyorum.

Vergi indirimim de var. Fakat kamuda şart değil diye biliyorum.4haziranda kurula girdiyse ne zaman sonuçlanır acaba artık.

Devlet memuru arkadaşlar işlemler bu kadar uzuyor mu?

Anladım. Teşekkürler. Okullar açılmadan artık emekli olabilirim umarım.

Sigorta başlangıcını baz alarak prim günü ve yılı doldurdunuz sanıırım 2000-2003 araso engel oranınıza göre 19 yıl 4240 gün prim doldurdunuz sanırım. Emeklilik için başvurduğunuza göre.

Devlet memurlarının 15yıl çalışması yeterli diye biliyorum. 5510sayılı kanun 39_j bendine göre istedim emekliliği mi.

Sen yine sgk'ya sor bence. 5 ay geçmiş az bir zaman değil kesin sonucu 1. ağızdan bilgi alman daha iyi olur.

Serife88

Ekim 2008'den önce engelli statüsünde memur olumuşsa 39/J bendine göre 5400 hizmet günü ile emekli olunur.

Ama işlemlerin 5 ay sürmesinde bir sorun var. Kurumunuza dilekçe ile başvurup akıbetini öğrenmeye çalışın bence. www.turkiye.gov.tr sitesinde buna dair ne görünüyor?

@ OturanBoğa e devlet üzerinde işlemler yapılmış tarihleri mevcut içerik görünmüyor. 4haziranda sağlık kuruluna sevk edilmiş raporum. Bugun 170 i tekrar aradım. Cevap bekliyorum. Neden bukadar uzadığını sordum onlara da.

Varide numarası gelen giden evrak görünüyor.

Sağlık raporu kuruldan çıkmış. Bundan sonraki süreç nasıl olacak acaba?

Kurum raporu onayladıysa sonrasında elinize gelen evrağa göre hareket edeceksiniz.Ayrılış onay belgesi tebliğ ediliyor eğer vermediyseniz ikametgah,fotoğraf,hizmet cetveli isteniyor.Hayırlı olsun

Sgk dan olumlu cevaplı bilgi mektubunu bugun aldım. Okula da tebliğ edilince ilişik keseceğim artık inşallah. Erken emekli olmak memuriyette zor bir süreç iş arkadaşlar.

Şuan itibariyle 5ayı geçti. Sabırla beklemek gerekiyor. Başvuracak arkadaşlar nutlaka raporların asıllarını göndersin ben orada hata yaptım sanırım. Herkese kolay gelsin

Umarım maaş ve ikramiye konusunda da bir aksilik yaşanmaz gerçekten artık herşey den şüphe eder oldum

Serife88

1 Engelli raporunun aslını kaç nisan da gönderdiniz? (aslını göndermediğinizden ondan önceki süreler sayılmıyor maalesef)

2-Emeklilik dilekçesini daha önceleri 15 yıllık süre dolmadan da kurumunuz aracılığı ile SGK ya görüş sorarak ta yapabilirdiniz O zaman en azından sıkıntı çekmezdiniz. Emeklilik dilekçesini ne zama kurumunuza verdiniz?

3-SGK dan olumlu bilgi mektubu size nasıl ulaştı, yoksa kurumunuzdan yazı mı geldi?

4-SGK raporunuzun oranını aynen onayladı mı yoksa düşürdü mü?
Maaş ve ikramiye konusunda sıkıntı çıkacağını sanmam.
Aşağıdaki adresten de emekli maaş ve ikramiyenizi hesaplayabilirsiniz?

Emekliliğiniz hayırlı olsun diyelim.

https://uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do

Üst Alt