Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 aydır askerim. Böbreklerimde sorun oluştu ve çürük verildi. Haklarım nelerdir?

ibrahimözek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
5 aydır askerdeyim bel agrısından gataya qittim böbreğinde taş var dedi rötgen tomogrofi ve nükler tıp ceklidi sol böbreğin % 4.46 sağ böbreğin %95.54 calışıyor ve askere elverişli deyilsin dediler ve cürük verdiler tazmınat hakkım varmı acaba..??

ibrahimözek

İbrahim, askerlikten önce böbreklere dair bir sıkıntın var mıydı? Yani, bu börek rahatsızlığına nedne olan şey askerlik koşulları mıydı? Eğer öyle ise, bu durum tıbbi açıdan tespit edilebilirse, evet, bir tazminat hakkın olacaktır.

askerden önce bi rapor vs yok ama taş olduqunu biliyorduk askerdeki koşullar nedeniyle hastalıgım ilerledi ve böbrek alınma derecesinde alalım dediler yok dedim yani demek istediğim şu ki askerdeki şartlar bunun ilerlemesine ve böbreğin alınma derecesine qeldi..

askere gelmeden önce zaten hiç bi muayne yapılmıyor aile hekimi boy ve kiloya bakıyor gerisi boş imzalayıp gidebilirsin diyor.. bunların böyle olmasından dolayı şuan böbreğimin alınması bunların yüzündendir.. hastalıgım belkide ilerlemeyecekti kontrol etselerdi söyledik taş var die bişe olmaz düşürürsün dediler..aile hekimi.

benimle neredeyse birebir aynı bende geçen hafta askerlik işlemlerine başladım şuan uroloji bölümüne sevk ettiler. en kısa süre içerisinde muayene olacağım inşallah muaf olurum
sol %3 sağ %97 mevcut çalışan böbrekte ise taş hastalığı var.

ibrahimözek

Bu durumda bir avukatla konuşmanızı öneriririm. Askerlikten kaynaklı bir işgücü kaybı söz konusu olduğunda mutlaka tazmşnat/gelir elde edilir.

Üst Alt