Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 aylık kızıma işitme cihazı önerilerinizi alabilir miyim?

Hazayda

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar.. Ben Hazal 5aylik dunya tatlisi kizim testlerden gecemeyince Bera testine yonlendirildik.. Ve sol kulak 80db sag kulak hic duymuyor cikti maalesef.. Doktor 6ay sureyle kulak arkasi cihaz kullanmayi deneyecegimizi sonra buyuk ihtimalle iki kulak icin de implant olacagini soyledi. Bu surec benim icin cok zorlu olacakmis rehabilitasyona gitmemiz gerekiyormus. Neler yapmaliyim bir anne olarak nelere dikkat etmeliyim.. Doktor duymayan kulagi icin sadece ses gitmesi icin kullanmamiz gerektigibi ve 80db olan sol kulak icin de verim tam olmaz diye konustu. Cihazla melegim beni ne kadar duyabilecek acaba? Ve 6ay kullanacagimiz icin cihazlarda kanal sayisi vs onemi yok sizin cok ileri derece isitme kaybi dedi hangi duzeyde cihaz bakmaliyiz?

Bu konuda hicbir bilgim yok.. Burada okuyup anlamaya calisiyorum bazi terimler cince gibi geliyor.. Kemik yolu gibi seyler yazilmis bize oyle seyler soylenmedi. Ayrintilari bilmiyorum. Nasil bir cihaz alacagim kanal sayisi onemli mi marka model ne olmali en ufagindan buyugune tavsiyelerinize ihtiyacim var..
Cok uzun yazdim fakat o kadar cok soru isareti var ki kafamda.

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun, Rabbim yardımcınız olsun. Kızınız için şuan yapabileceğiniz en önemli şey onunla ilgilenmek ve rehabilitasyona devamını sağlamak olsun. İşitme cihazına gelince kulak arkası olarak tabir ettiğimiz cihazlardan tercih etmeniz gerekiyor. Bahsettiğiniz db oldukça yüksek. Kanal sayısına çok fazla takılmayın şuan için kulağına ses gitmesi ve sinirlerinin ameliyata kadar çalışır tutulması için doktor tarafından cihaz kullanmanız önerilmiş. Ameliyat sonrası alacağınız cihazları maalesef kullanamayacaksınız. O yüzden marka ve model yerine kızınızın ihtiyaçlarını karşılayacak cihazlara yönelmeniz daha iyi olur. Marka olarak ben yıllarca ilk olarak earnet kulandım fakat pek verim alamadım daha sonra resound kullandım ondan oldukça memnun kalmıştım. Size de bir kaç marka önerisinde bulunayım bütçeniz ve odyologların yönlendirmeleri ile işitmenize uygun bir cihaz alırsınız. Oticon, widex,siemens oldukça kaliteli markalardır bunlara bakabilirsiniz, tek bir yere bağlı kalmayın aynı markayı farklı firmalardan fiyat alarak araştırın çünkü bayiden bayiyeye farklılık oluyor.

Merhaba cok tesekkur ederim cevabiniz icin su an o kadar arastirdim ki biraz bilgi sahibi oldum denilebilir. Butce olarak denemelik cihaz alacagimiz icin widex phonak oticon alamiyoruz. Siemens resound maico starkey bunlarin arasindan secim yapacagim ne onerirsiniz

merhaba hazal hanım bizimde oglumuza doktor altı aylıkken cihaz takılmasını önerdi kulak sinirlerinin gelişmesi için şimdi bir buçuk yaşında yirmi gün önce impilant yaptırdık kulak cihazlarını sıfır aldık widex marka size yardımcı olabilirim ihtiyacınız varsa özelden mesaj atın

Siemens ve resound kaliteli cihazlardır. Kullanıcılar da memnun kalmıştı size kalmış diğed cihazlar hakkında bir bilgim yok yanlış yönlendirmiş olmayım sizi.

Tesekkur ederim starkey icin de biri yorum yapsa cok iyi olacak ama :(

Üst Alt