Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 bin liralık araba alsam 2022 maaşı ve kömür yardımı kesilir mi?

ödemişli35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar ben özürlü maaşı alıyorum karımın üstünede kömür yardımı alıyorum onun üstüne araba devir alsam 2.el piyasa fiyatı 4 veya 5 milyar kömür yardımı kesilirmi ve benim özürlü maaşım etkilenirmi bu konuda bilgisi olan bana yardımcı olabilirmi?? Teşekkürler

Maasini etkilemez komur ve gida yardimi kesilir gelir testi yapiliyor her yil

ödemişli35
hanede kaç kişi yaşıyorsunuz? hanenin toplam aylık geliri ne kadar? alınan 2022 aylıkları hariç hanede hangi gelir varsa yazınız lütfen. evde bakım aylığı alıyor musunuz? ev sizin mi kira mı?

Kalem

hanede ben ve eşim 2 çocuk var toplam aylık gelir 1000 tl civarı bakım aylığı almıyorum ev aileme ait ama benim üstüme değil

ailede ben eşim ve 2cocugum var.eşim 2022 maaşı alıyor. sigortalı işe başlarsam eşimin 2022 maaşı kesilirmi melek hanım.tşk

tunaytr evet, kesilir maalesef. sigortalı çalışan olmanız durumunda eşinizin 2022 aylığı kesilir. böyle bir durumda hane gelirine de bakmazlar. çok nadir olarak kalabalık hanelerde, hanenin muhtaçlık durumuna göre kesilmeyebiliyor ve hane gelirine bakılıyor. lakin sizin durumunuzda hane kalabalık olmadığı için hane gelirine bakılmadan kesilir. bu konuda vakıf mütevelli heyetinin kararı belirleyicidir.

ödemişli35
aldığınız 2022 aylığından başka 1000 TL geliirniz mi var? bu 1000 TL ne geliri?
oturdugunuz evin ailenize ait olduğunu yazmışsınız. ev sahibi olan akrabanız sizle aynı hanede mi ikamet ediyor?

bildirimde bulunmam gerekiyormu yoksa otomatik maaş kesilirmi melek hnm

tunaytr
otomatik kesilmez. eski sistem olsaydı yani 2022 aylıkları sgk primsiz ödemelerdeyken bu durum olsaydı yersiz ödeme konusu bile olurdu. ama biliyorsunuz şimdi 2022 aylıkları aile ve sosyal politikalar bakanlıgı sosyal yardımlar genel müdürlüğünde. tüm iş ve işlemlere de vakıflar bakıyor.
2022 aylıkları aile bakanlıgına geçtiğinden beri şeffaflık yok. yayınlanan genelgeler vs görmüyoruz. sgk'da iken kurum içi yayınlanan mevzuat bilgilerini bile görürdük.bu sayede uygulamaları da takip etme şansı bulurduk.
ama şimdi öyle değil.uygulamalara yönelik her şeye hakim değilim. daha doğrusu vakıflar kendi başlarına inisiyatif kullanarak iş de yapabiliyolar.
bana göre bildirime lüzum yok. ama yine de vakfı arayarak sorup net bilgi alın. hem aylıgı kesip kesmeyeceklerini de sorup öğrenin.

Üst Alt