Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 cm kısalıkta kas gücü tam ibaresi nedeni ile ÖTV'siz araç alamadım!?

mehmetdilmac

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
:confused: Bugün Vergi dairesine daha yeni aldığım raporumla başvurdum.
Rapor da göründüğü üzere "5 cm bacak boyu farkı" ve "kas gücü tam" ibareleri
olduğu için Vergi dairesi, rapor'un "otomatik vitesli engelli araç" alımına uygun görmedi.
Lakin daha önceden aynı sağlık durumum (daha önceden yasal mevzuat farklı olduğundan rapor üzerindeki ifadeler de farklıydı)
ile herhangi bir tertibat yaptırmaksızın sadece "otomatik vitesli" araç alabilmiştim.
Peki, bu durum da ne yapmalıyım sizce?

[SIZE=3]Ehliyet[/SIZE]

[SIZE=3]Rapor[/SIZE]

Peki sordunuz mu önceden almıştım şimdi alamama sebebi neymiş ? Birşey dediler mi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Evet.
Rapor da göründüğü üzere "5 cm bacak boyu farkı" azmış? ve "kas gücü tam" olduğu için.

Lakin sağlık durumum da herhangi bir değişiklik olmadı.
Daha önceden araç alabilmiştim.
Şimdi bu sebepleri sundular.

ozelge istemediler mi direk red mi ettiler, neye dayanarak reddeyorlar ehliyetiniz 78 kodu var manuel araci nasil kullanmaniz yasak degil mi?

Manuel vites araçları kullanmam zaten yasak.
Ancak otomatik vites kullanabiliyorum.

Sözlü olarak raporu kabul etmediler.
Bana kabul etmediklerine dair herhangi bir yazılı beyan da bulunmadılar.
Bu raporla şu nedenlerden dolayı veremeyiz dediler.
Aslında vermeleri gerekiyor.
Bilmiyorum. Bundan 6 ay önce rapor aldığımda yanlış olmuştu. Araç için Ötv indirimine ait rapor yerine
farklı birşekil de rapor düzenlemiş hastane. Haliyle yeni başvuru için gerekli 6 aylık süreyi bekledim.
Şimdi tekrar dan rapor aldım ki bu kez doğru. Ama yine vermediler. sanırım pek kimseye onay vermek istemiyorlar.

mehmetdilmac .Arkadaşım forumda üye Avukat HÜSEYİN İLİK bey bu konuda size bilgi verebilir. Telefonu üyelik bilgilerinde kayıtlı onu arayabilirsiniz .

mehmetdilmac

Vergi dairesinin raporu beğenmeme gibi bir yetkisi yok. Bu konuda mahkemeler olumlu sonuçlanıyor merak etmeyin. Size nasıl bir cevap verdiler? Sözlü olarak mı yoksa özelge ile mi reddettiler? Ya da bayiye mi olumsuz olarak bildirmişler? Bunları belirtirseniz daha net bir şey söyleyebilirim.
whatandash

Numaram 0533 715 25 28

E-posta adresim : bilgi@huseyinilik.com

Üst Alt