Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 Haziran'da emekliliğe hak kazanacağım. Aynı yerde çalışmaya devam etmek istiyorum?

Merdem

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
5 Haziran'da emekliliğe hak kazanacağım ,çalıştığım yerle konuştum aksilik olmazsa emekli olduktan sonrada çalışmaya devam edeceğim.
hangi işlemleri yaptırmam lazım önce Sgk'yamı gideceğim emekliliğe hak kazandığımı belgelemek için sonramı işten ayrılmam gerekiyor aynı durumları yaşayan yada bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum .
teşekkür ederim.

Sigorta müdürlüğüne gidip -elde etmiş olduğunuz sakatlık indirimine istinaden- emeklilik başvurusu yapacak ve emeklilik gerekçesiyle tazminatınızı alıp işten ayrılabilmeniz için bir yazı alacaksınız.
O yazıyla birlikte işten çıkışınız yapılacak. Daha sonra SGDP kapsamında emekli çalışan olarak girişiniz yapılmalı ve sigorta priminiz uzun vadeli sigorta kollarına değil, sadece iş kazası ve meslek hastalıklarını kapsayan kısa vadeli sigorta kollarına SGDP olarak ödenmeli buna dikkat edin. Priminiz yaşlılık,emekliliği kapsayan uzun vadeli sigorta kollarına yatarsa emekli aylığınız kesilir..

Üst Alt