Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5. kez hava değişimini aldım. Muafiyet durumum ne olur?

Teko0606

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
noılur yardım edin 5.hava değişimini aldım.
herkese merhaba
Diyarbakırda askerlik yapyorum

1. f41.3 karışık anksiyete bozukluğu 21 gün
2. f41 anksiyete bozukluğu 10 gün (bunu ikamet ettiğim hastaneden aldım izin bitmeye yakın sıhhı izin)
3. f43.2 uyum bozukluğu 30 gün
4. f43.2 uyum bozukluğu 21gün
5. f41.2 anksiyete ve depresif bozukluk 15 gün

size sorum bu nereye kadar gidecek bu süreç bölük komutanı bölük astsubayı rdmdeki komutan 3 kez kıta ve işlevsellik formuna
askerlik yapamaz yazdı 4. hava değişimini aldğm doktor bi daha ki geldğnde heyete sevkedecem demişti 4. hava değişimim bittiğinde hastaneye geldiğimde farklı bi doktor vardı benden önce 2 kişiyle çok büyük tartştı ve ben içeriye girdim kıta anketimi okumadan ilaç ve hava değişimi verdi ben ne dediysem dinlemedi durumumu bile dinlemeden dışarıya çık dedi piskolojim felaket bozuldu nolur yardım edin

@Teko0606
Kardeşim şuan hava degişimini aldiysan,ve şuan hava degişimindeysen, Raporunun bitmesine 5 gün kala askerlik şubene git ve elindeki belgelerini göstererek hastaneye sevkini iste.

Seni muayene eden dr'a evraklarını göstererek durumunu anlat. Dr' seni muayene ettikten sonra heyete sevk eder ve durumuna göre heyet kararıni verir. Umarım hakkında hayırlı olur.

Geçmiş olsun.

Mehmet005 askerlik şubesinin sevk ettiği hastanede doktor kıta anket ve işlevsellik formu isterse nasıl olacak ?? Çünkü komutanlar ve askerlik şubesi biz Sana onu veremeyiz dediler

@Teko0606
Kardeşim seni 4-5 kez hava değişimine göndermişler,bunları belgeleyecek evrak varsa,onu doktora gösterebilir,kıta anket formunun birliğin tatrafından sana verilmediğini söyleyebilir,

Ayrıca kullandığın ilaç' raporun varsa bunu gösterebilir,rapor yoksa kullandığın ilaçların listesini herhangi bir eczanenin medula sisteminden çıkarttırıp doktora göstererek durumunu anlata bilirsin.
Geçmiş olsun.

Hava değişimi 3 aydan fazla verilmez sanıyordum. Demek ki uygulama değişmiş.

@Teko0606

Kardeşim doktora söylemiş olduğum evraklardan birini özellikle hava değişimlerinin ve kullandığın ilaçların belgesini,

Ve yine varsa ilaç rapolarını sunabilir durumunuda ifade edebilirsen, Muhtemelen B diliminden ilk etapta 3 veya 6 aylık heyet raporuna istineden,tedavin amaçlı tekrar hava değişimi alır,bir sonraki muayenende durumunda düzelme olmazsa bu kez muafiyet alırsın.
Geçmiş olsun.

muaf verilebilmesi daha kaç kez hava değişimi verilmesi gerek ?

hocam kimileri aynı hastalıkdan 90 gün veya 3.hava değişimden sonra muaf kılınıyor
benm hava değişimlerin neden bu kadar çok sürdü aklım almyor

Teko0606

Hava değişimlerin çok kısa olduğu için...en az 45 en çok 3 ay Verilirse ikin ci gidişinde tekrar 3 aydaha üçüncü gidişinde Muaf olursun..

Anksiyete psikiyatri de pek önemsenmeyen bir rahatsızlık .Şuanki toplumun %80ni Aksiyete kaygı bozukluğu çekiyor..Hastane yatışınız olmadığı sürece muaf olmanız çok zor...

etna 01

Depresif bozukluk Nedir...depresif bozukluk bipolar duygu durum bozukluğu içinde olan bir duygu geçişidir..Yani bipolar bozukluk demek..bipolar bozukluğunda manik ve depresif geçişler olur bazı bipolar hastalarında sadece manik yada mani dönemleri olur bazılarında bazılarında sadece depresif durumları olur bazılarında sadece mani dönemleri olur bazılarında ise her ikisi olur yani manik depserif...ikisi arasında geçişler olur..

Oguzhan55

Cok tesekur ederim yani benim teşisim bibolar mi bozuklu doktor bana bu tesisi katti

OğuzHan55
Cvp icin cok tesekurler doktor bu tesisi katti bana yani ben bibolar tesisi oluyor ozaman dimi

Hayır eğer ki hem manik hem de depresif Atak larınız geçiş yapıyorsa Yani hem mani hem depresif Ataklarınız oluyorsa Bipolarsınız..sadece depresif durumda kalıyorsanız depresif bozukluk diyebiliriz..GENEL OLARAK PİPOLAR BOZUKLUK ..ama içinden mani veya depresif yaşadığın atağa göre ayrıştırılıyor

Bipolar bozukluk, "maniden depresyona kadar uzanan ruh halindeki aşırı değişiklikler" olarak tanımlanır. Önceleri Manik depresif bozukluk veya manik depresyon adıyla bilinen, öz Türkçesi iki uçlu duygulanım bozukluğu olan, bipolar afektif bozukluk, riskli davranışlar nedeniyle ilişkilere ve kariyere zarar veren, tedavi edilmediği zaman intihara bile yol açan ciddi ruhsal bir hastalıktır.

Hastalığın kullanılan diğer tanımlayıcı terimleri arasında iki uçlu duygudurum bozukluğu, bipolar afektif bozukluk, manik depresif bozukluk, manik depresyon ve manik atak sayılabilir. Bu ruh hali oynamaları arasında, bipolar bozukluğu olan kişinin normal ruh halinde olduğu dönemler olabilir. "Manik" terimi aşırı hareketli, enerjik, konuşkan, umursamaz, güçlü, öforik bir dönemi tanımlar. Sonra, birdenbire bu yükseklerde uçan ruh hali karanlık bir ruh haline dönüşebilir.*

BİPOLAR BOZUKLUK NEDİR?

Bipolar bozukluğun sebebi henüz tümüyle anlaşılamamıştır; fakat, çevresel ve genetik etmenlerin rol aldığı düşünülmektedir. Birçok genin hastalık riskine etki ettiği bildirilmektedir.*

Bipolar bozukluk, kişinin depresyon ve/veya mani, hipomani, ve/veya karışık durumlar geçirdiği duygudurum bozuklukları sınıfını kapsayan tanısal kategoridir. Kişinin, depresif eğilimlerin yoğun yaşandığı dönemlerle, taşkınlık, coşkunluk olarak tanımlanabilecek mani dönemleri yaşadığı, bu bağlamda Bipolar Bozukluk ya da Manik Atak olarak tanımlanan bir rahatsızlıktır. DSM-IV adlı tanı ve istatistik kriteri ile teşhis konur. Bu hastalığın genelde yirmili yaşlarda ortaya çıktığı çeşitli kaynaklarda belirtilmektedir. Tip 1 , Tip 2 ve Tip 3 olarak 3'e ayrılır.

*

Bipolar bozukluk, "maniden depresyona kadar uzanan ruh halindeki aşırı değişiklikler" olarak tanımlanır. Önceleri Manik depresif bozukluk veya manik depresyon adıyla bilinen, öz Türkçesi iki uçlu duygulanım bozukluğu olan, bipolar afektif bozukluk, riskli davranışlar nedeniyle ilişkilere ve kariyere zarar veren, tedavi edilmediği zaman intihara bile yol açan ciddi ruhsal bir hastalıktır.

Oguzhan55

Cok tesekur ederim

Karisik ankisitiye defresif bozukluk bunu katti

etna 01 Doğrudur 😊😊sıkıntı yapmayın rahat olun ilaçlarını düzenli al aksatma..psikiyatri ilaçları ağrı kesici gibi hemen etki yapmaz en az 3 ay düzenli kullanmanız gerekiyor..doktorunun önerilerini dinle ilaclarınıda düzenli al GECMİŞ OLSUN

Mehmet005 Bugün bulunduğum bölgedeki hastaneye çıktım raporlarla ve sevkle.,
doktor birliğinin hastanesi bura olmadğı için
bi işlem yapamam fakat kıta anketinle sevk olman için ben burdan not yazacam dedi
geri gidecem tekrar hava değişimi verilir mi ne olur bundan sonraki süreç

Teko0606
Kardeşim sevk edildiğin doktor kararinı şubene göster,şuben durumunu birligine bildiren yazi yazar,ve birligin seni kıta anket formuyla hastaneye sevk eder.

OğuzHan55 abim izim 2 gün kaldı komutanım dosyam bana gönderdi hava değişim dosyada şöyle yazıyor ön tanı AED ve heyet doktoru şunu yazmış Teşhis A.S.K .B Medikal tedav önermek 1 ay hava değişim yazıyor. Bölük komutanım kıta anket formuma şöyle yazmış Suistimal etiği kanaatindeyim askerlik yapıp yapamayacağı konusunda henüz kannat etiremedim. yazmış ben burada sevk alacağım bu durum beni nereye götürü ne olur abim

Üst Alt