Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 mayıs'da engelli aylığı başvurusu yaptım. İlk odemeyi ne zaman alırım?

ibrahim673

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
5.5.2016 tarihinde vakfa başvurdum.10unda eve geldiler.Edevlette halen başvuru aşamasında gözüküyor.Diyelim ki bu hafta içi onaylandı,ilk ödemeyi haziranda mı alacağım yoksa eylül ayında iki dönem olarak mı alacağım?

ibrahim673 valla çok az kaldı ödeme dönemine. işlemlerin yetişirse Haziran'da alırsın. lakin gecikme olursa eylüle kalır işin ve eylül'de tüm ödemelerini alırsın.
sen e-devletten sık sık 2022 aylıgını sorgula.
mayıs'ta başvurmuşsun. dolayısıyla aylık başlangıç tarihin 1 haziran. işlemlerin haziran'a yetişirse haziran dönem aylıgını alırsın sadece. hazirana yetişmezse eylülde haziranla birlikte eylül dönem maşını birlikte alırsın.

Kalem hanım, yanıtınız için teşekkür ederim.Şu an e-devletten kontrol ettiğimde yardımın durumu kısmında devam ediyor yazıyor.Bu haziranda alabileceğim anlamına mı geliyor sizce?

ibrahim673 hayırlı olsun:) demek ki 2022 aylıgınız bağlanmış. bu durumda inşallah haziran'da aylıgınızı alabileceksiniz:)

Kalem hanim 18 ekimde basvurdum 2kasimda devam ediyor yaziyor e devlette aralikta alabilirmiyim

Cevaplarsaniz cok sevinirim kalem said saygilarimla

E devlette devam ediyor yaziyor.sosyal yardimlasma basvurudada soyle yaziyor maas talebiniz kabul edildi 10 MARTTA CEKEBILIRSINIZ yani ben sasirdim kalem hanim

Ekelik01 10 mart'ta çekebileceğiniz e-devlette yazmıyordur. nerede yazıyor öyle?

eger işlemler aralık'a yetişmezse, ödemelerinizi mart ayında doğum yılınızın son rakamına göre belirlenmiş günde alırsınız.

e-devlette başvuru tarihiniz ekim yazıyorsa aylık başlangıç tarihiniz 1 kasım olur. bu durumda aralık'ta işlemler yetişirse kasım + aralık dönem aylığı (aralık,ocak,şubat) olmak üzere toplam 4 aylık ödemeyi alırsınız. aralık'a yetişmezse, mart'ta 4 aylık birikmiş ödemeyle birlikte mart dönem aylığını da alırsınız.

Kalem hanim teşekkür ederim ama e devlete baktığımda devam ediyor yazıyor ama sosyal yardımlaşma da başvurunuz kabul edildi 10 martta ptt ye gidiniz yazıyor yemin ederim ben aralıkta alabilirmiyim saygilarimla

Cvplarsaniz sevinirim saygılarımla

Ekelik01 e-devlette aylık durumunda devam ediyor yazıyorsa aylığınız baglanmış demektir. sosyal yardımlaşmanın mesajında da mart'ta çekeceksiniz denmişse demek ki işlemleriniz aralık ayına yetişmeyecek. ben de aralık'a yetişeceğini sanmıyorum.
yine de aralık ayında e-devletten ödeme durumuna bakın.

Çok teşekkür. Ederim birde eğer aralıkta alamazsam martta kaç aylık alırım 18 ekim başvurun saygilarimla

Engelli yakini aylığı yüzde 40 birde engelli aylıkları aralıkta na kadar ödenecek abla saygilarimla

@Ekelik01 18 yaş altı çocuk için engelli yakını aylığı alacaksın yani. ablası engelli yakını aylık miktarları % 40-69 engelli aylık miktarlaıyla aynıdır.

ekim'de başvurduysanız engelli aylığına, bu durumda aylık başlangıç tarihiniz 1 kasım olur.
aralık'ta alırsanız, kasım ayı ile birlikte aralık dönem aylığı (aralık, ocak, şubat) olmak üzere 4 aylık toplam 1510,64 TL alırsınız.

işlemler aralık'a yetişmezse, mart'ta 4 aylık toplu para ile birlikte mart dönem aylığını da alırsınız. mart dönem aylığı miktarı henüz belli değil. ocak ayının ilk haftasında 2018 yılının ilk altı aylık miktarlarını bu forumdan yayınlarım inşallah.

Üst Alt