Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%5 oranında göz tembelliği ve kilo sebebiyle askerlikten muaf olur muyum?
Merhaba büyüklerim kardeşlerim. Benim sol göz tembelliğim var %5 oranında görüyorum ayriyeten benim boyum 1.82 ve kilom 109. Tam takip edemedim beni buradan bilgilendirebilir misiniz. Teşekkürler yorumlarınız için
Bulunan sayı (109 kg) olmanız gereken maksimum kiloyu gösteriyor. Bunun üzerindeki kilolarda dahiliyecinin görmesi için hastaneye sevk ediliyor ve genel sağlık kontrolü ile birlikte bazen efor testi de yapılarak sağlık kuruluna aktarılıyor. Kurul 1 yıl sonraya erteler. Bir yıl sonra bir daha aynı kontrolü yapar ve bir yıl daha erteler. 3. kontrolde eğer kilo/boy oranı yine öngörülenin üzerindeyse, muafiyet kesinleşir...
Görmeye dair: "Camlarla düzeltildikten sonra bir gözün görme derecesinin 4/10 ile tam arasında olduğu hâlde, diğer gözün görmesinin 2/10’un altında olması (0.1 ve altı)" halinde askerlikten muaf olunur