Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%5 oranında göz tembelliği ve kilo sebebiyle askerlikten muaf olur muyum?

n3m3s1s

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba büyüklerim kardeşlerim. Benim sol göz tembelliğim var %5 oranında görüyorum ayriyeten benim boyum 1.82 ve kilom 109. Tam takip edemedim beni buradan bilgilendirebilir misiniz. Teşekkürler yorumlarınız için

Boyunuzun son 2 hanesinden 3 çıkartın: [182] 82 - 3 = 79
Kalan rakama 30 ekleyin: 79 + 30 = 109

Bulunan sayı (109 kg) olmanız gereken maksimum kiloyu gösteriyor. Bunun üzerindeki kilolarda dahiliyecinin görmesi için hastaneye sevk ediliyor ve genel sağlık kontrolü ile birlikte bazen efor testi de yapılarak sağlık kuruluna aktarılıyor. Kurul 1 yıl sonraya erteler. Bir yıl sonra bir daha aynı kontrolü yapar ve bir yıl daha erteler. 3. kontrolde eğer kilo/boy oranı yine öngörülenin üzerindeyse, muafiyet kesinleşir...

Görmeye dair: "Camlarla düzeltildikten sonra bir gözün görme derecesinin 4/10 ile tam arasında olduğu hâlde, diğer gözün görmesinin 2/10’un altında olması (0.1 ve altı)" halinde askerlikten muaf olunur

http://www.engelliler.biz/forum/ask...abilir-ve-askere-gidebilir-mi.html#post548410

Üst Alt