Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 sene dolmadan aracımı nasıl satabilirim?

ufuk7529

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
ÖTV indiriminden kendime engelli aracı aldım şu anda madi olarak borclarim var aracımı satmak istiyorum ama 5 seneyi doldurmadım 5 seneyi doldurmadan aracımı nasıl satarım

aracı aldığiniz zamanki ÖTV farkınin toplami ne kadarsa onu 5 yıla bölün..ne kadar zamandır araci kullaniyirsunuz onu cikarin geri kalani ödeyin..o zaman satabilirsiniz..benim bildiğim böyledir.yani 150 bin lira indirim almissaniz 150÷5 yıl= 30 bin lira..
eğer 1 yil kullanmissaniz geri kalan 4 yil için 120 bin vergi ödeyip serbest birakabilirsiniz araci

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir arkadaşım başka bir engelliden arabasını satın aldı. Satan engelli kişi 5 sene dolana kadar araç alma hakkını devretmiş diye duymuştum. ÖTV farkını ödedi mi ödemedi mi bilmiyorum. Bu konuyu da bir araştırıp değerlendirin.

Beş yıldan önce arabamı satsam ne kadar vergi öderim?

selam.2020 10 .20 sinde aldığım sıfır toyta arcımı satsam kaç tl ötv öderim acabaa

ötv oranı seneye göre düşmüyor satarsan geride kalan süreyi beklemek zorundasın ve ilk aldığın ötv geçerlidir

Nasıl yaptınız satış yapan var mı bu şekilde

Biz de varisler üzerine olan aracı satacağız ötv ödeyerek ama nasıl satacağız hiç bir bilgi yok. ÖTV varis başına satış yaptıkça parça parça mı yoksa tamamen tek seferde mi ödenecek. Nasıl ödenecek hiç belli değil. Ya da satış sonrası varislere vergi borcu mu çıkacak.

Bazı yerlerde yine süreç uzun gibi anlatılıyor. İlk vergi dairesine ötv ödenecek sonra trafikte yeni ruhsat çıkacak, ardından satış yapılacak gibi.

ben aralık 2021 de vergi dairesine sordum aldığında ödemediğin ÖTV miktarını ödersin demişti, o gün için 60 bin küsur. Mtv yi ise ödenmiyor dedi, ancak bazıları geçmişe dönük ödersin diye duydum net bilmiyorum.

Ötv indirimi ile aldığım aracın satış aşamaları nelerdir

Arkadaşlar engelli aracımı ötv sini ödeyip satmak istiyorum

Aracım gaz fren tertibatlı .

Bunun için noterden direk satış oluyormu . Yoksa tertibat söktürme va gibi başka aşamalar var mı

Üst Alt