Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 sene önce babamın adına alınan aracın devrini kendi adıma nasıl yapabilirim?

zaoktay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Babam %94 oranında zihinsel engel ve sakat raporu bulunmaktadır.

Bir önceki almış olduğu aracın trafiğe çıkış tarihi 03.06.2013 tür. Babamın 5 sene önce ablam adına verilen vekaletname aracılığı ile eniştem araç almıştır. Vekalet halen ablamın üzerinde bulunmaktadır.

Şimdi ise 5 sene sonra en küçük oğul olarak aracı ben almak istemekteyim. Sorularım;

1. Yeni aracı 2018 ocak ayında alabilir miyim? 5 sene olarak referans başlangıç tarihi trafiğe çıkıs tarihi midir?

2. yeni araç alımının işlemlerini kendim gerçekleştirmek için vekaleti ablam danmı yoksa sıfırdan babam danmı almam gerekir?

3. Vefat etmeden önce vefat etmesi durumunda devir mümkün müdür?

Babam çok yaşlı ve yatalak. Türkçesi çok az. 8 kardeşiz. Vefat etmeden önce aracın devrini direk bana vermesi için hangi işlemleri yapmam gerekir. Noter yardımı ile olacaksa noter eve gelebilir mi (babam yatalak ve türkçesi çok az)?

4. Yeni aracıma MTV ödememek için eski aracımın MTV sini aktif hale getirmem için hangi işlemleri yapmam gerekir?

Değerli yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

zaoktay

1- Trafik tescil tarihi temel alınır, fatura tarihi değil.

2- Rapor sahibi babadan vekalet alınmalı

3- Vefat durumunda araç tüm mirasılara eşit oranda kalır: detaylı bilgi burada
Bugünden bu konuda yapılabilecek hiç bir şey yok.

4- Vergi dairesine eski aracın mtv ödemeye başlaması için dilekçe ile başvurulması gerekir.

Engelli babamdan vekalet alma ve araç devri hakkında sorular

Merhabalar,

Okuma yazmasi olmayan 78 yasindaki babamin 2013 senesinden alinma %94 engelli raporu bulunmaktadir. Bu rapordan sonra tek bacagi sakat olan babamin malesef 2. ayagida sakatlanarak tamamen yatalak duruma geldi.

Bundan tam 5 sene once ablam babam tarafina vasi olarak atanarak arac alim-satimi ile ilgili tum vekaleti uzerine alarak OTV indirimli arac alimini gerceklestirmistir.

5 sene dolduktan sonra 2. arac alma hakkini en kucuk ogul olarak ben kullanmak istemekteyim.

Ancak babam okuma yazma bilmedigi gibi hem yatalak hemde duyma ve konusma konusunda buyuk problem yasamaktadir.

Sorularim:

1: Noter araciligi ile babamdan vekalet alabilir miyim?
2: Babamdan vekalet alamassam vasi olarak atanan ablam bana daha once aldigi arac alim satimi ile ilgili vekaleti bana verebilir mi?
3: 5 sene once alinan engelli raporu tekrar yeniletmemiz gerekir mi? Babam tamamen yatalak durumdadir.
4: Bu yolda olmaz ise vekaleti babamdan nasil alabilirim?

BU sorularim ile ilgili yardimlarinizi ve nasil yol izlemem gerektigi ile ilgili fikir ve dusuncelerinizi istirham ediyorum.

Saglicakla saglikla ve esenlikle kalin....

zaoktay

1- Babanın akli melekelerinin tam olduğu, karar vermekte sorun yaşamadığı, ne yaptığını bildiği yönünde bir değerlendirme yaparsa noter, evet, mümkündür. Ama anlattığınız kadarıyla kolay değil.

2- Hayır

3- Vasi/mahkeme olmayacaksa hayır, rapor yenilemeye gerek yok.

4- Mahkeme...

Ve unutmayın, önceki araç vasi kararına istinaden mahkemenin onayı ile alınmışsa, o aracın satışı için de satıldığında alınan paranın kullanımı içime de yeni araç alımı için de hakimin onayı gerekir.

Üst Alt