Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
5 senesini doldurmuş ve aracını satmak isteyen var mı?
%48 engelliyim otomobil almak istiyorum sıfır alsam ÖTV si var ben den ÖTV istiyor devlet ikinci el bakıyorum güvenemiyorum biz engelliler olarak 5 senesini doldurmuş satmayı düşünen varmı aramızda
Kardeşim ötv si var derken? ben arabayı 114.500.-tl iken, 72.500.-tl aldım 5 sene sonunda 60.000.-tl satmayı düşünmüyorum mesela,piyasa değeri neyse onun üzerinden satarım.Sen aldığı tutarın altında satarmısın piyasası varken
Sait kardeş sen arabayı 72 bine almışsın iyi güzel aldıgın fiyata vermek (satmak ) zorundasın senin piyasaya hiç bir alakan olamaz çünkü devlet böyle istiyor
Hayırdır arkadaş, siteye üye olur olmaz engellilerin malına göz dikmiş gibi yorum yapmışsın. Sanane, o zorunluluğu koyan kim. Ben arabamı indirimli 57.000 TL'ye aldım, o günkü normal fiyatı 82.000 TL civarıydı. Şimdi 95.000 TL. ikinci el fiyatı. Fırsatçılık yapma sen büyük ihtimal engelli de değilsin.
merhabalar, yanlış düşünüyorsunuz 5 sene sonra piyasa değeri neyse fiyatı odur devletin o konuda bir yaptırımı veya despotluğu yok. Misal 2016 ocakta sıfır aldığım şuan 17.000 km olan Opel Astra Sedan 1.4 Sport AT aracım opsiyonlarıyla birlikte 115-120 bin tl arası bunun şuanki ötv siz fiyatı neyse onun altında veya piyasa değeri neyse o ücretten satmak kişiye kalmış bir durumdur, bence ötv muafiyetli sıfır araç almak daha mantıklı
@Esmetin Kim dedi bunu insanları neden yanlış yönlendiriyorsun 5 mayısda sürem doldu özelge evabım gelir gelmez satıcam hatta bayiye vermeyi düşünüyorum. Aracın piyasası neyse o fiyattan veriyorum. İşte bizim raporları onaylayanlarda böyle sanırım devlet böyle istiyor hani nerde yönetmelik link gösteririmisin.
@baris33 hangi maliye dedi bunu. işte bu maliyeciler bize sorun cıkarıyor satarken maliyeye sormuyoruz ki zaten. satılamaz şerhi koyuyoruz ne karışır kaça sattığımıza yada hibe ettiğimize. 2 günlük üye ve açılan başlığa bak. Engelli olsanız araştırırsınız bence çünki bizim nasıl alınır veya nasıl satılır diye araştrmakdan ve işini bilmeyen memurlara resmen kanunları öğretmekten nevrimiz döndü.
ucuza vermemiz gerekse herkes eşe dosta verir zaten yabancıya neden versin. Hey Allahım yaaa biride bana dedi indirimli aldın nasıl olsa biraz ucuza verde ben alayım arabanı. Yahu neden ucuza vereyim gider bayisine veririm piyasanın 3 5 aşşağısına bu zihniyete gene vermem bu arada golf var kardeş 2013 1,6 dgs hıghline 27 binde düşünürsen bayi 89 a alıyor geriye sana 92 olur))
5 yıl dolduktan sonra istediğin fiyata satabilirsin buna kimse karışmaz ki satan arkadaşlarım var. Bu güne kadar vergi dairesinden bir tane bile bununla ilgili ceza gelmedi. Dediğin gibi bir durum olmuş olsaydı çoktan ceza gelirdi. Beynim gayet sağlam ama senin ki gibi madem engelliyim diyorsun engelli arkadaşları dolandırmaya fırsatçılık yapmaya çalışmıyor. Kurduğun cümlelere dikkat et. Terbiyesizlik yapma. Ben sana büyük ihtimal engelli değilsin dedim.
Engelli olup olmaman onemli degil ama dedigin dogru degil arkadasim. Arac alim tarihinden 5 sene dolunca istedigi fiyata satar. Senin arkadasin yalan soylemistir/soylememistir birsey diyemem ama kanunlar var, yonetmelikler var. Bunlar istedigin fiyata satarsin diyor.