Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yaşında %60 raporlu çocuğumuz için vergi indirimi alabilir miyiz?

akdeniz

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
5 yaşinda yüzde 60 agir özürlü oglum var annesi bakım aylıgı aliyor

ssk li işe başladım çocugun adına ben ssk dan vergi indirimi alabilir miyim ?

mevcut olan rapor gecerli mi ?

nereye başvurmam gerek alabiyursam

Evet, alabilirsiniz. Bunun için işyerinizin bağlı olduğu defterdarlığa başvuru yapmanız lazım: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Elinizdeki raporun tarihi nedir? Raporun kabul edilmesi için ısrarcı olun. Ama defterdarlık kendi sevki ile hastaneden yeni rapor almanız konusunda ısrarcı da olabilir...

%40-59 rapor ve ona istinaden 3. dereceden sakatlık indirimi alırsanız aylığınızda 25 tl, %60 ve üzeri raporla 2. dereceden sakatlık indirimi alırsanız maaşınızda 50 tl artış olur.

Not: Unutmayın, sigortalı bir işe girdiğinizi ve gelirinizi evde bakım aylığı aldığınız sosyal hizmetler müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. Yeni geliriniz yeniden hesaplanacak kişi başına düşen gelir hesabına dahil edilecek ve öngörülen 380 TL'nin üstüne çıktığı tespit edilirse de evde bakım aylığınız iptal edilecek. Evet, maalesef bu kadar haksız bir durum...
Konuya dair detaylar: Evde Bakım Hizmeti/Aylığı

elimizdeki rapor süresizdir

daha önce asgari ücretli calışirken sosyal hizmetlere bildirmiştim maaş bodrosu vermiştim sonra işten ayrıldım 2 sene sonra tekrar işe başladım yine asgari üçretten calışıyorum acaba bu durumda yine sosyal hizmetlere bildirmem lazım imi

benim işyerim baglı bulundugu defderdarlık ankarada ama ben elazıgda çalişiyorum şirket ankarada bu durumda ne yapmam lazım ankarayamı gitmaam lazim

Üst Alt