Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yaşındaki çocuk için Phonak işitme cihazları..?

BERKAY YALDIZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar
sol 45 desibel sağ 60 desibel olarak 9 aylıkken teşhiz kondu. şimdi 5 yaşında şimdiye kadar widex cihaz kullanıyorduk. şimdi değiştirme kararı verdik. şimdi sol 90 desibele yükseldi. Phonak cihazlar hakkında bilgi alabilir miyi?

merhaba ben siemens pure 3bx kulak arkası kullanıyorum. çok memnunum siemens tavsiye edebilirim.

Phonax marka önermiyorum. Sürekli arıza yapıyor. Bizzat yaşadım. Alacaksan, oticon marka al, onu da resmi satış yerinden al. Böyle tüm markalardan satan yerlerden alma. Phonaxa para vereceğine, oticona ver. Daha kaliteli, daha iyi. Kesinlikle her markadan satan yerlerden hiçbir şey alma. Oticonu sadece resmi satış yerinden al. Ankara Kızılay'da resmi satış yeri var. Çok güzel ilgileniyorlar. Sanırım sen İzmir'de olduğun için oradaki oticon yerlerini araştır. Hatta Hacettepe Doktorum bile oticon öneriyor. Ve kendi deyimiyle öyle her markadan satış yapan yerleri kesinlikle önermiyorlar.

tabiki de..ilginize teşekkür ederim

@Mehmet Akşit

mehmet bey, mail adresinizi yazarsanız raporları göndermek isterim

Yandaki bilgi kutusunda yazıyor. "Yaşadığı yer" bölümünde

@BERKAY YALDIZ
Testi gördüm.
Bazı çekincelerim var:
1- Sağ kulakta ABR dalgaları net olarak görülüyor. Ama sol kulakta kayıt doğru yapılamamış olabilir.
2- Odyometre ile (kulaklıklarla hava yolu) test yapılmamış. Belki de yapılamamış. Bu nedenle ABR ile test yapılmış. Ama işitme cihazı kazancına bakmak için serbest saha testi yapılabilmiş. Niye işitme eşikleri odyometre ile saptanmamış?
3- ABR testi "klik" uyaran kullanılarak yapılmış. Klik uyaran daha çok 3000-4000 Hz civarındaki işitme hakkında bilgi verir. Ama diğer frekanslardaki işitme seviyelerinin de bilinmesi lazım. Örneğin, 500, 1000 ve 2000 Hz işitme eşiklerinin de bilinmesi lazım. Eğer ABR ile test edilecekse "Ton Burst" testlerinin de yapılması lazımdı.
Sonuç olarak, bu işitme testi ile çocuğun işitmesi ve işitme cihazının performansı hakkında güvenilir yorum yapmam pek mümkün değil.

Üst Alt