Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yaşındaki çocuk için tekerlekli sandalye tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

surrmeli

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
5 yaşında kızım var meningomyolosel belden aşağı hissetmiyor.
Tekerlekli sandalye almayı düşünüyorum.
Bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşların marka model tavsiyelerine ihtiyacım var.
Manuel mi akülümü tercih etmeliyim ve neden?
Şimdiden teşekkürler.

Merhaba elimde uygun fiyata sandalyeler mevcut aktif olarak dilerseniz foto atabikirim whatsaptan 05550842851 den ulasabilirsiniz

surrmeli

Eğer kollarını ve ellerini kullanabiliyorsa tıbbi endikasyon bakımından "mutlaka manuel sandalye" kullanmalıdır. Efor sarf etmesi sakıncalı veya çok uzun mesafeler kat etmesi söz konusu ise ancak o zaman ve de sınırlı olmak kaydıyla akülü sandalye kullanabilir.

Kolları güçlü bir çocuğun akülü sandalye kullanması günahtır. Çocuklar için tasarlanmış aktif tekerlekli sandalyelerden kullanması gerekir. Bu her ama her açıdan doğru olandır.

Anladım arkadaşlar en mantıklısı panthera'nın bombino serisi çocuk tekerlekli sandalyeleri görünüyor.
Eğer 2.El olarak satan varsa yine bana ulaşırsa sevinirim.

Manuel sandalye kullanması gerekiyorsa küçük çocuklar için tasarlanmış ve çocuğun hızlı büyümesi göz önünde tutularak 10 yıl ile15 yıl arasında bir süre boyunca size başka sandalye aldırmayacak özellikte tasarlanmış aktif sandalyeleri araştırmalısınız. Çünkü alacağınız sandalye en az 20 bin lira civarında olacak ve iki üç yılda bir çocuk genişleyip uzayınca tekrar sandalye almak bütçenizi oldukça zorlayacak.
Satın alacağınız manuel sandalyenin ortasındaki katlanma makasları yani cross barlarının uzunluğu değiştirilerek sandalyenin genişliği çocuğun gelişimine göre bir kaç yılda bir değiştirilebilmeli. Bunun yanı sıra sırt ve oturma döşemelerinin bir tarafı cırt bantlı olmalı ve sandalyenin en dardan en genişe kadarki bütün ayarlarında sırtlık ve oturma kısmı genişilği bu ölçüye göre aynı döşeme kaydırılarak yeni ölçüye getirilebilmeli.
Extra olarak sandalyenin, oturma kısmının yerden yüksekliği ; ön ve arka teker göbek bağlantı yerlerinin yeri değiştirilerek çocupun yeni boyuna ayarlanabilmeli ve sırt yüksekliği ve ayak basamağı yüksekliği de çocuğun gelişimine göre değiştirilebilmeli.
Ankara da Taktim medikalin sattığı offcarr markasının ARIEL modelinde istenen ölçüye göre genişleyip daralabilen bir aktif sandalye var. Bu üründen beş yıl önce bir kız çocuğuna aldırmıştım. Halen kullanıyor. Her yıl gelir ve çocuğun genişlik ve boyuna göre ayarlarını yaparım.
Offcarr satış temsilcisi sevgin Bey ile temasa geçebilirsiniz.
Sevgin Bey: 0 536 603 64 15
Excel markasında ise
Excel Kidz Pediatric Wheelchair
ve
Excel G5 ‘Modular Kids’ Wheelchair modelleri size uygun.

Recep Koçer

Üzgünüm, ama manuel çocuk sandalyesi için yazdığınız değerlendirmeler doğru bilinen yanlışları barındırıyor.

1- Hiç bir zaman çocuğa bugün alınacak bir ürün öyle modifikasyonlarla 10-15 yıl kullanılamaz. Sandalyenin büyütülebilir olması onun bir çocuk için kullanılabilir olmasını sağlamaz. Bugün x sandalyeye doğru oturan bir çocuğu 5 sene sonra aynı sandalyede doğru oturtacak sandalyenin/satıcının alnını karışlarım! :) Postürü bilen birisi olarak bunu %100 net söylüyorum.

2- Çocuk için tekerlekli sandalye demek sandalyenin ölçülerinin küçük olması demek değildir. İstediği kadar küçük olsun, doğru bir aerodinamiye sahip değilse (ki çocuk sandalyelerinin %99'u değil maalesef), çocuk sandalyeyi doğru süremez. Doğru süremeyince postür bozulur, Postür bozulunca omurga eğrilir, skolyoz başlar, kalça çıkıklığı riski doğar. Bu şekilde kullanım devam ettikçe de hem çocuğun keyfi kaçar, hem sandalyeden soğur, hem yapabileceklerinin sınırı daralır.

3- Dünyada çocuk sandalyesi denince iki tane tekerlekli sandalye vardır: 1-5 yaş arasında Panthera Micro ve 5-12 yaş arasında Panthera Bambino. Gerisi yalandır ve bu, çocuğun 5 dakikalık bir sürüşü ile anında anlaşılır.

4- Önerim, sıfır alınabiliyorsa zaten ne ala, alırsınız, kullanıp günü gelince gayet de iyi bir fiyata satar büyüğüne geçersiniz. Yok eğer sıfır almaya güç yetmiyorsa, bu durumda 2. el alırsınız, kullanır, onu bile günü gelince satabilirsiniz.

Çocuk tekerlekli sandalyesi yetişkin tekerlekli sandalyesinden yüz kat daha kritiktir. 1 yaşından itibaren tekerlekli sandalye kullanmaya başlamak çocuğun karakterini de becerisini de bağımsızlığını da en yüksek sınırına çeker. Ne kadar erken tekerlekli sandalye kullanılırsa çocuk o kadar kendini bulur, doğru bir yetişkinliğe geçiş süreci yaşar. Gerekirse kredi çekilmeli, bişeyler satılmalı, ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı, ama çocuğa doğru zamanda doğru tekerlekli sandalye alınmalı.

SGK'nın hiç bir ödeme yapmadığı bu alanda bunları almanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ama bunun çocuk için ne kadar kıymetli olduğunu da çok iyi biliyorum. Tren kaçarsa çocuğun hayatı da kaçar. İşte bu kadar önemli.

Haklısınız. Ancak yurdumuzda her yıl sandalye değiştirecek kadar maddi imkanı olan engelli kişi sayısı o kadar az ki sizin dediğiniz iş engellinin boyunu geçiyor.
Üstelik Panthera Mikro ve Bambino modelleri; yanlış hatırlamıyorsam katlanmayan şaseli sandalyeler. Türk aile yapısındaki çok çocuk ve kalabalık aile durumu araç bagajlarında katlanmayan dandalye için yer sıkıntısını beraberinde getiriyor. Türk insanının bağajına sığdırmaya çalıştığı mangal, tüp, damacana gibi eşyaların arasında bu ürünleri taşımak kimseye cazip gelmiyor.
Bir piyasa araştırması yapılırsa yurdumuzda satılan manuel , hafif manuel ve aktif sandalyelerde katlanabilen modellerin yüzde 80 ler seviyesinde olduğu görülecektir. Katlanmayan sandalye avrupada her kesim tarafından tercih edilieken bizde her nedense çoğunlukla sporcu sandalyesi olarak tercih ediliyor.

Üst Alt