Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yaşındaki kızıma işitme cihazı önerildi. Ne yapmam gerek?

Zuhale

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kızım doğuştan testelerden kalmıştı, üniv. hastanesine götürdük ordaki bir takım testlerden geçti. Profesöre götürdük 3 ay sonra kontrole gelin şimdilik bi problem yok dedi. Kızım kolikti yollarda perişan olduk çevremdeki herkeste duyuyor götürme dediler. 2 senedir konuşmaları yaşıtlarına göre geri diye bir çok doktora götürdüm zara bakıp bişey yok diyorlardı bi problem var dedikçe çocuk pedegoguna yönlendiriyorlardı. 2 ay önce genizeti ameliyatı ve kulaktaki sıvı birikmesi için tüp takmak istediler. Yaptırmadık başka doktorlarada gittik işitme testi yapalım diye direttim.
Sonuç sol kulak %45, sağ kulak %40 duyuyor işitme cihazı kullanılması gerekiyormuş. Abr testi yapılacak ona göre işitme cihazı verilecekmiş.
Kızım kulak konusunda çok hassas ve takmam diyor.
Alıştırma aşamasında ne yapmam gerekiyor, işitme cihazları ne kadar dayanıyor, nelere dikkat etmem gerek (malüm çocuk, koşup terler, kardeşiyle kavga eder, düşer), kulak kalıbı ne kadar süreyle yapılıyor ve ücretli mi, Bursa'da önerebileceğiniz bir yer var mı, cihazın hangi özellikleri olması gerekiyor, çocuk için hangi cihazı önerirsiniz?

'2 ay önce genizeti ameliyatı ve kulaktaki sıvı birikmesi için tüp takmak istediler' demişsiniz neden yaptırmadınız çocuğunuzun kaderiyle oynuyorsunuz Hacettepeye götürün işitme testi ile her şey bitmiyor eğerki tüp taktırmak istediyse doktorunuz bence önemsemeniz lazım çünkü iyileşme durumuda var öyle işitme cihazı alıp ömür boyu cihaza mahkum etmekle hata edersiniz gidin bir önce bu kaybın nedenini sorgulatın. Şu vaziyette orta derecede işitme kaybı var cihazdan verim alır kulak arkası modelleri deneyin cic tarzı kanal içi cihazlarda uyar çocuğunuza.kulak kalıbını ben ertesi güne almıştım hemen ücretli fazla bi şey değil ben 50 lira vermiştim.Phonak ,siemens,Widek bu üç cihazı deneyin hangisinden verim alırsa onu alın bu üç cihazda iyi sağlam markalardır.Ama öncelik olarak iyileşme durumu varmı onu çözmeye çalışın lütfen.

merhaba istanbulda fındıkzadede önereceğim işitme cihazı merkezi var betaton işitme cihazları onlar sizlere yardımcı olabilir.

twilight

Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Özel bir hastaneye gitmiştik herkesi böyle ameliyat ettiğini öğrendik, Bize de bu ameliyatı yapalım sonra sinirlerden kaynaklanıyorsa fakülteye gidersiniz dedi. Oturduğumuz ilçede ve Bursada başka doktorlarada gösterdik iltihabın çok yüksek olmadığını antibiyotikle kuruyacağını asıl sorunun bebeklikten olan sinirlerle alakalı işitme kaybı olduğunu ve yaşı küçük olduğu içinde uyutularak yapılan testtin yapılıp ona göre işitme cihazı verilmesi gerektiği söylendi.

Zuhale,
Önce geçmiş olsun.
Çocuğun her iki kulağında da tiz seslere doğru artan hafif/orta derecede işitme kaybı var.
Orta kulaktaki problem (eğer varsa) tüp takılacak seviyede değil. Geniz eti konusunda yorum yapamam. Ama yaz aylarına girdiğimizden, en azından 3-4 ay böyle bir ameliyatın gerekli olduğunu pek sanmıyorum. Çok özel bir durum varsa, bu söylediklerim geçerli değil tabii.

Yapılan ölçüme göre çocuğunuz, /a/, /o/, /i/ gibi kalın harfleri rahat duyuyordur. /m/, /n/, /r/ gibi orta kalınlıktaki harfleri biraz zorlansa da duyabiliyordur.
Ama /s/, /f/, /t/ gibi ince ve hafif sesleri ya çok zor duyuyordur ya da duyamıyordur.
Eğitimi açısından bu sesleri duyması çok önemli. Üstelik kalabalık ve gürültülü ortamlarda anlaması daha da zorlaşıyordur.
İşitme cihazı konusunu ciddiye alın. Her iki kulağında da kullanması gerekiyor. Kulak içi tavsiye etmem. Uygulama ve arıza problemleri ile daha sık karşılaşılıyor.
Alacağınız cihazın bluetooth mikrofonu, kulaklar arası haberleşme özelliği gibi teknolojik yeniliklere sahip olmasını öneririm. Bu özellikler fiyatını arttırıyor tabii. Aile bütçesini iyi hesaplayın, fazla sarsmayın. "Büyük fedakarlıklar" yapmaya kalkışmayın. Şimdi olmazsa 3-5 yıl sonra almaya çalışırsınız.
Ama mutlaka alın ve fazla beklemeyin.
Bursa konusunda ısrarlı değilseniz, İstanbul Kadıköy'de Duysel'i öneririm. Çocuklar konusunda oldukça tecrübelidirler. Etraflarında danışabilecek uzmanlar da var. Piyasadaki iyi bilinen firmalarla çalışıyorlar.
Tekrar geçmiş olsun.

Zuhale

benim tavsiyem işitme cihazına en kısa sürede kullanmaya başlamanız. küçük yaşta oldukları için istemiyor olabiliyorlar fakat biraz alıştırma sürecinde ona destek olup işin doğrusunu anlayabileceği şekilde anlatmak gerekli. işitme cihazlarının fiyatlarına gelecek olursak çok fazla çeşitlilik göstermektedir. ama size tavsiyem pediatrik bir işitme cihazı ile başlamanız. biz çocuklarda kulak kalıbının ilk 3 sene 6 ayda bir değişmesini söylüyoruz. kilo alımına ve kaybına göre bu kalıplar sıkıntı çıkarabilir 6 ay ilk yaşlarda ideal 6 ayda bir değişmesi yaş ilerledikçe senede 1 kere değiştirmek en iyisidir. ilk işitme cihazını aldığınızda kulak kalıbından ücret almazlar genel olarak işleyiş bu şekildedir. BURSA DA BETATON YUNUS ARSLAN çok ilgili ve işinde uzman kişidir tavsiye ederim. (kişinin kesinlikle bizim şirketimizle alakası yoktur araştırılabilir sadece sektörden tanınmaktayım) cihaza çok fazla eli gidecektir çocuğunuzun mümkün olduğu kadar bunu engellemelisiniz. ve birde eğer çift kulak işitme cihazı kullanacaksa mutlaka bir işitme cihazı ipli ya da ipsiz cihaz tutuculardan (benim tavsiyem ipli olanı) temin etmeniz gerekmektedir cihaz düşmesini ve kaybolmasını bir nebze azaltmış olursunuz. başka sorularınız var ise çekinmeden özel mesaj atabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

işitme cihazı alman gerek. Yalnız şimdi devlet veriyormuş sanırım cihazları. Tam kesinleşti mi bilmiyorum.

ProtimİşitmeCihazlar

anladım, sağ ol. Öyle bir şey olsa ortalıkta işitme cihazı merkezi kalmaz. Hem 1 cihaz 4500 tl gibi. Bunu karşılayacaklarını hiç sanmıyorum. Ortalığı sulandırmaktan başka bir şey değil ve yandaş medyanın yalan haberi.

atom_bombası

kesinlikle doğru diyorsun kardeşim işitme cihazı öyle heryerden ayaküstü alınacak birşey değil bir ilaç ağrı kesici değil bu medikal bir cihaz. ayrıca dipnot olarak yeni ödenekleri söylemek isterim :
- 0-5 yaş grubu 1350 TL
- Veli çalışan ise 1080 TL
- Veli Emekli ise 1215 TL
- 05 - 13 YAŞ 1200 TL
- Veli çalışan ise 960 TL
- Veli Emekli ise 1080 TL
- 13 - 18 Yaş grubu 1125 TL
- Veli çalışan ise 900 TL
- Veli Emekli ise 1012,5 TL
18 YAŞ VE ÜZERİ
750 TL
ÇALIŞAN 600
EMEKLİ 675

BU TUTARLAR FATURA TUTARLARINA GÖREDE DEĞİŞİKLİK GÖSTERMEKTEDİR.

Son düzenleme:
Üst Alt