Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl dolan araç yenilemedeki süreç nasıl oluyor?

• Konbuyu başlatan kutup yıldızı
  • Başlangıç tarihi
K

kutup yıldızı

Vasilikle alınan araçlarda 5 yıl bitiminde tekrar mahkeme işleri v.s.oluyormu?yoksa o alınan kararla yeniden araç alınabiliniyormu?(rapor sürekli ibareli)

Almadan önce vasilik için mahkeme görüldü vasilikden sonra araç alındı.mahkeme zaten hakimin araç alınabilir onayının alınması için yapıldı.

kutup yıldızı
Kısıtlı adına her türlü menkul, gayrimenkul hareketi vasiliği tesis eden sulh hukuk hakimliğinin iznine bağlıdır.
Önceki aldığınız aracın parasını bile kısıtlı adına açılmış bir banka hesabında tutmanız gerekiyor. Hakim bu parayla tekrar araç alımında kısıtlının menfaatine ikna olursa izin verir, yoksa bu paraya bile dokunamazsınız.
Kısıtlı adına araç almanın çok katı kuralları var ve reddedildiğinde gideceğiniz bir üst merci de yok, çünkü konu tamamen hakimin inisiyatifine bırakılmıştır.

kutup yıldızı
Özel mesajınızı gördüm. Ancak özel mesajları dikkate alıp tek tek cevaplamak mümkün olmadığından malesef geri gönüş yapamıyorum, çünkü her gün onlarca geliyor.
Gelelim konuya:
Yukarıdaki mesajınızdan vasisi olduğunuz engellinin 18 yaş altı olduğu anlaşılmıyor, o yüzden normal vesayete göre cevap yazdım.
Siz en başta hatalı yol izlemişsiniz. 18 yaş altıçocuk için vesayete hiç gerek yoktu. Çünkü anne baba 18 yaş altı çocuğunun velisidir zaten ve velayet yeterlidir. Taahhüt için vesayet isteyen noterden çıkıp başka notere gitmeliydiniz.
Neyse anladığım kadarıyla çocuğunuz 18 yaşını doldurarak reşit olmuş. Şayet vesayet gerektirecek zihinsel bir engeli yoksa ne satış, ne de alış için hiç bir izin ve karara ihtiyacınız yoktur.

"vesayet gerektirecek zihinsel bir engeli yoksa ne satış nede alış için hiçbir izin ve karara ihtiyacınız yok" bunu anlamadım aksine zihinsel engel oldugunda,vasi kararına ihtiyaç olmuyormu?benmi yanlışım acaba!zihinsel engel olmadıgında kendi iradesini kullanma hakkı olur tabikide.

kutup yıldızı
İnanın her yeni mesajınızda farklı şeyler söylüyor ve sürekli farklı şeyler yazmak zorunda bırakıyorsunuz.
Yine özel mesajınızı da gördüm, çocuğunuz zihinsel engelliymiş. Lütfen her şeyi buradan yazın özel mesajla değil.
İlk mesajımda normal vesayeti anlattım, 18 yaş altı dediniz, zihinsel engelden bahsetmediniz, ona velayet yeterliydi 18 yaş dolduğuna göre geçerliliğini yitirmiştir dedim.
Şimdi çocuğum zihinsel engelli diyorsunuz.
O halde ilk mesajım geçerlidir.

Ufukalp
Vasilik ve velayet olayları karıştırdı sanırım.ondan anlaşamadık Ufuk bey.ama fark etmiyor vasi yetkiside velayetde bende.özelden yazdım bazı ayrıntıları burda yayınlamamak içindi.teşekkür ederim yinede.

Üst Alt