Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl dolmadan aracımı satmam gerekti. Ne kadar vergi ödemem gerekecek?

avci22091

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba daha 2 yılım var ama acil nakite sıkıştım. Bu nedene ümraniye gittip ötv kapatmak isteniliyor.
Bu konuda tecrübe edinmiş arladaşardan bilgilendirme yapmasını önemle rica ederim.
örneğin ötv kendim ödeyebilirmiyim?

Ümraniye vergi dairesi ötv bölümünde ödeyeceğin ötv ve kdv tutarını hesaplatıp vezneye ödemesini yapacaksınız.(Aracı aldığınız tarihteki ödenmeyen vergi tutarı olacak)
eğer tertibat varsa sökülecek önce tse onayı daha sonra noterde araç satışını yapacaksınız.Tertibat yoksa direk noterde araç satışı olacak

teşekkür ederim bilgilendirme için araçta hiç bir tertibat yoktur. Bu şekilde alındı otomatik vites olması yetmişti.
Ben şu anlamadım illaha aracı satmakmı gerekiyor devir yapamazmıyım örneğin oğluma?

devir veya satış farketmez eğer aracı elden çıkaracaksan ötv ödemen gerekecek.

peki 3 yıl oldu aracı aldığım 2 yıllım kalmıştı. 2 yıl araba almadan bekliyeceğim hakkım oluşması için veya 5 yılmı beklemem gerekiyor?.

İnce bir ayrıntı ama önemli bence ÖTV yi satıcı değil, aracı satın alan kişi ödüyor.

Ben ÖTV'sini vergi dairesine ödeyeyim, alıcı ile mahsuplaşırız durumu yok.

Ötv için arabayı satan kişinin başvurması gerekiyor , alıcı ve satıcı arasında anlaşmışsa kim nerden bilecek , önemli olan ötvnin ödenecek olması değilmi ?

2021 sonunda 184.000 tl fiyatla aldığım araca 92.000 tl ötv ödenmesi gerektiğini söyledi vergi dairesi.
benzer şekilde benim de aracı satmam gerekiyor.
bilginize.

@avci22091,
dün yayımlanan tebliğe göre 2 yıl sorara satabilirsin ama 6 yıl araç alamazsın. şimdi engelliye satayım dersen 10 yıl istisnadan yararlanmamış engelli bulman gerek.

Arkadaşlar 27.12.2024 tarihinden önce istisnadan yararlananları da 10 yıl araç alamama kapsamına koyan tebliğ 15,01,2025 tarihinde yayımlandı. yani 5 yıl geriye araç alan da bu kapsamda, 5 yılı dolan aracı satabilir ancak yeni bir araç alamaz. engelliye satayım dersen alıcıda 10 yıl doldurmuş olmalı yada ilk kez istisnadan faydalanan olması gerekmektedir. bu durumda olanlar dava yoluna giderek çözüm arayabilirler nitekim düzenleme kanunla değil tebliğle yapılmıştır.

@avci22091,

sorgulama yaptığınızda borçlanırsınız aldığınızdaki ötv indirimi ne ise onu ödersiniz

@logos,

normalde alıcı öder ama işin garip tarafı sorguladığınızda borçlanıyorsunuz bende öyle oldu alıcı kesin alıcı olduğundan ödedi ve devrini yapmıştım

@abdullah6774,

ben arac satısı yapmadan önce ne kadar borcu oldugunu sorgulatmıstım.Alıcı ile anlaştıktan 1 hafta sonra tekrar gidip tahakkuk çıkarıp ödemesi yapmıştım.
Yani demek istediğim sorgulama yapınca hemen borçlanmamıştım yada ödemek zorunda kalmamıştım.

Üst Alt