Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl dolmadan engelliden engelliye araç devri 2018!

samed3129

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
değerli arkadaşlar dün yaşadığımız olayı sizlere aktarıyorum

aynı engele sahip iki arkadaş 5 yılı dolmamış aracı devredecekler 1.arkadaş araç sahibi 2. arkadaş aracı devir alacak kişi önce raporlarınızla ötv merkezine gidiyorsunuz ordaki memurların keyfine göre 3 saat bekliyorsunuz önce aracı devir alacak kişi dilekçe yazıyor sonra evrak kaydına gidip kayıt ettiriyorsunuz sonra tekrar keyfi memurlara gidip evrakı veriyorsunuz sonra eğer alacak kişinin raporu uygunsa size elden yazı veriliyor aracı alacak kişinin satacak kişiden ötv muhafiyetli aracını devir alabilir diye
o evrakla trafik tescil e gidiyorsunuz ve eğer ordaki polis memurunun da keyfi yerinde ise araçtan satılamaz şehrini kaldırıp artık notere gidip devrini yapın diye sizi postalıyor
bir heyecanla herkes mutlu bir şekilde notere gidiyor aaa bi de bakıyosunuz noterde satış yapılamıyor

dün yaşanan olay budur arkadaşlar nasıl bir ülkede yaşadığımızı bilin istedim saygılar sevgiler

Maşallah, maşallah!

Peki sonuç? Sorun neredeymiş? Trafik tescildeki memurun yaptığı bilgisayara işlenmemiş mi? Çözüm neymiş?

ÖTV'li aldıgım aracı bile 5 yıl dolmadan az kalsın satamıyordum .
Böyle güzel bi bürokratik ülkede yaşıyoruz.

Türkiye olunca buraya kadar her şey normal de satış yapılamamasının nedeni neymiş?

valla bu günde başka notere sorucam sonucu paylaşıcam sizlere

gelişmeleri bekliyoruz

evet arkadaşlar eziyet bunlada kalmıyor aracımızı çekme belgeli satış yapabiliyosunuz önce çekme belgeli satış sonra arabayı bir çekicinin üstüne atıp doğru tsi ye gidiyorsunuz orda araca bakıyorlar ok lenince tekrar çekici ile ordan çıkıyorsunuz eski proje iptal oluyor yeni proje çizdiriliyor tse tekrar götürüyosunuz uygunluk belgesi alıp trafik işlemlerine girişiyosunuz allah bunların bin türlü belasını versin bu kanunu çıkaranlarıda inşallah engelli yapsın hadi geçmiş olsun

5 yıl dolmadan engelliden engelliye araç satış prosedürü

5 yılı dolmamış %90 ve üzeri engelli raporu ile tertibatsız bir araç satış aşamalarını başımdan geçen tecrübe ile anlatıyorum
Aracı satan arkadaşımız çocuğu adına %90 rapor ile aracı almış ve bende aynen %95 çocuğumun raporu ile aracı aldım
Evvela bağlı olan vergi dairesine gidip muvafakat aldık vergi dairesinden
Bu yazı ile trafik tescile gidip muvaffakıyet yazınızı birde ordan alacaksınız
Sonra notere anne baba ile birlikte gidip çekme belgeli satış işlemleri yapılıp araç trafikten çekili ruhsat alıyorsunuz
Sonra araç muayenesine gireceksiniz yeniden muayene ve eksoz emisyonu yapıyorsunuz muayeneden geçtikten sonra tekrar notere gidip trafiğe çıkması için yeni işlem yapıp ruhsatı yenilemiş olurunuz sonra noterden verilen yazı ile vergi dairesi sicil bölümünde kaydını yaptırın hepsi bu be bizim günlerimiz aldı maalesef
Konu ile ilgili kim ne Bilgi isterse birinci ağızdan cevaplarım herkese Allah kolaylıklar versin

Bu işi takip edenler vardır değil mi onlara versek hızlandırırlar belki !?

Takipçisi olmaz çünkü her adımda siz olmalısınız her şeyi siz takip edip evrakları siz hazırlayacaksınız yani bu işe mesai harcamanız gerekecek

TSE ye aracı illaki çekici ile mi götürmemiz gerekiyor, aracı kullanarak götüremiyor muyuz.

@Ufukalp
Riski göze alıp kendim kullanarak TSE ye aracı götürsem TSE nin işlem yapmama ihtimali var mı?

aracı çekiye yüklersem bin - binbeşyüz tl gibi bir masrafa mal olacak bana. Aracı tekirdağ dan istanbul a götürmem gerekiyor.

Böyle satışmı olur bu resmen eziyet bunun için bir yazı ayarlıyıp cimere topluca mail atalım bu saçmalık bittsin yazık bu insanlara hele birde büyük şehirde oturanlar daha perişan oluyor

Selamünaleyküm sevgili dostlar,

Ankarada oturuyorum yüzde doksandört raporum var, oğluma vekalet verdim, İstanbuldan engelliden engelliye araç pazarlık ettik Nisan ayında aracı benim adıma almaya gitti,
sırasıyla işlemleri yapıp notere gelmiş işlem yapmış noter git plakayı sök getir demiş oğlumda niye diye sorunca aracı trafikten çektim demiş,
oğlumun bütün yanlış yapıyorsunuz diretmelerine rağmen baştaki notere bile söylemisine rağmen böyle olacak deyip kesip atmışlar,
neyse plakayı söküp getirmiş, şimdi aracı muayeneye götür yapdır gel demiş, oğlumda plakası olmayan araçla nasıl trafige çıkarım demiş noterdeki işlem yapanda o benim sorunum değil çekiciyle götür demiş,
çocukda çekici çağırıp en yakın muayene istasyonuna gitmiş sırası gelince muayene yapacak eleman ben plakasız trafikten çekilmiş aracı nasıl muayene edeceğim olmaz öyle şey demiş çocuk da noterin yaptıklarını anlatmış elemanda çok yazık işi bilmiyorlar demiş,
oğlumu tanıdığı bir notere yönlendirmiş o da tekrar notere gitmiş noter işlemin diğer noterin baştan yanlış yaptığını söylemiş, gerçekten işini bilerek düzgün bir şekilde yapmış, çok yardımcı olmuş şimdi git plakanı çıkar gel demiş,
oğlum da tekrar plaka çıkarıp gelip araca takmış muayeneye gidip yaptırmışdır,

ne kadar eziyet zaman kaybı ve maddi kayıpda cabası siz siz olun işi iyi bilen bir noter bulun nihayet Ankaraya dönüş yapmışdır.

saygılar, sevgiler, selamlar.

%90 engelliden engelliye 5 yılı dolmamış araç satış prosedürü

Babam %92 ortopedik engelli aracımızın 5 yılı dolmadı 2 yıl oldu alalı şimdi satmak istiyoruz. Karşı tarafta %90 ortopedik engelli. Peki biz bu aracın satış işlemini yaparken hangi yolu izlemeliyiz. Prosedür nedir? Lütfen yardım eder misiniz?

Üst Alt