Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl dolmadan hurda olan aracın yerine yeniden ÖTV'siz araç almak... (İstanbul)

gormengelli

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;
Kaza sonucu aracım hurda belgeli olarak kasko tarafından hurdaya ayrıldı ve yeniden araç alabilme hakkım oldu. Aracı aldım fakat hala ruhsat işlemlerim olmadı. Nedeni ise Eski aracımın hala üzerime gözükmesi :) Aracımın hurda belgeli olduktan sonra evrakları Fatihteki Nakil vasıtaları vergi dairesine bir dilekçe ile teslim ettim (biz kuryemiz ile ümraniye nakil vasıtaları vergi dairesine gönderiyoruz, işlemi onlar yapıyor dediler). Etmez olaydım ocak ayındayız fakat hala araç üzerimde gözüküyor. Siz siz olun direk ümraniye nakil vasıtaları vergi dairesine bizzat elden götürün.
Araç trafikten düşmesi için istenen belgeler:
1- hurda belgeli ruhsat aslı noter onaylı,
2- araç kayıttan düşme bertaraf formu,
3-araç trafik tescil müracaat ve işlem formu,
4- Expertiz raporu ıslak imzalı kaşeli aslı ( bende yoktu. dedim hurda belgeli ruhsatım var. yook dediler mevzuata göre önemli olan buymuş. kurye ile experim gönderdi sağolsun)

Dilekçe ile kayda verdim hemen sistemden trafikten düşürdüler. Daha sonra ÖTV bölümüne geçip ÖTV'den de düşürmeniz gerekmektedir. Ordaki arkadaşta birer örnek fotokobisini kayıt yapan arkadaştan aldı ve dilekçe doldurmamı istedi ÖTV düşüşü için. Herneyse onuda yaptıktan sonra evrakları teslim ettim. Görevli ben bu evrağın yazısını yazıp Ankaraya fax çekeceğim ÖTV düşüşünü 2-3 gün içerisinde onlar yapıyor dedi. Aradan 10 gün geçti ama olmadı nedense. Hala beklemekteyim.

Üst Alt