Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl dolmasına rağmen ikinci araç alımı için sistem onay vermiyor!?

Konular
88
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar kuzenim 5 yıl önce ötv indirimli araç aldı 5 yıl doldu aracını normal bir şekilde sattı noterden sıkıntı yok.
şimdi ikinci araç almak için bayiyle anlaştı arabayı aldı fakat sistem üzeinden yani internet ortamında direk ankaraya bağlı olarak beyanname dünzenleyip tahakkuk hişi kesiliyormuş araç alırken şimdi sistem böyle imiş. ama daha önce araç aldınız diye uyarı geliyor. simdi bulundugu vergi dairesi ile görüştük biz bişey yapamayız bu sistem ankaradan düzeliyor diyorlar. oraya dilekce yazın deniyor.
içinizde son 1 yıl içinde 5 yıl sonra ikinci ötv indirimli araç oldumu prosödür nasıl işliyor. ne yaptınız nasıl bir yol izlediniz

Aşağıdaki başlıktaki yazınıza verdiğim cevaba benzer bir cevap vereceğim.

Ankara'ya yazma diye birşey yoktur. Bağlı bulunduğunuz Bölge Vergi Dairesine gider, özelge doldurursunuz. Ve onlar gerekli görürse özelgenizi Ankara'ya yönlendirirler.

Size kim Ankara'ya git diyor bilmiyorum ama, ısrarla bunları söyleyen kişinin içinde ciddi bir Ankara aşkı var...

https://www.engelliler.biz/forum/oz...z-arac-alamiyoruz-sistemde-gozukmuyormus.html

Mart ayinda 5. yilim dolmustu, nisan ayinda 2. aracimi aldim, benden de rapor yenilememi istemislerdi fakat arac alirken sorun yasamadim.

oranınız ve engelınız neydı sercan bey*?

%52 raporum vardi, vergi dairesi raporu begenmedi yenilememi istediler, yeni raporum da eksik ve hatali goruslerden dolayi %33'e dusuruldu, ortopedik engelim var. Bu rapor ile arac alabildim.

Raporda sag ayak kisaligi bilgisi eksikti onu eklettik. Bu raporla 5 sene once araba alabilmistim sonrasinda bu bilgi eksik dediler.

Milleti uğraştır dur işte itiraz ettibizmi yeni rapor almaya çalışın derim

şimdi ötv den dolayı ceza yiyenler ötv ötv nin kadevesi filan hepsini öderse. tek rar araç almak için 5 yıl beklemek zorundamı kalır. yoksa faydalanamadığı için tekrar5 yıl dolmasadaaraç alabilirmi. bunla ilgili kanunlarda bir yazı atıf bulamadım

mustafa-toprak

Vergi daireleri bunun için onay vermiyor. Ancak dava açılırsa bu hak geri kazanılıyor. Ama dava öncesinde vergi dairesinden özelde alarak sorunun çözümüne de bakılabilir. Şanstır...

bu tur sorunların cıkma nedenlerı genelde nedır?Fızıksel rahatsızlıklar alakalı durumlarda mı daha fazla cıkıyor.yada cok eskı raporları olanlarda falan mı

Üst Alt