Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl içinde ÖTV'den muaf, hem yurtdışından hem de Türkiye'den sıfır araç alınır mı?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
5 yıl içinde ötv den muaf hem yurtdışından ikinci el hemde türkiyeden sıfır araç alınabilirmi? 4 yıl önce yurt dışından getirdiğim aracı özürlü bir arkadaşa sattım türkiyeden sıfır araç alabilirmiyim?

ortopedik engelliler için rapor oranı söz konusu değildir.. ama ehliyetinizde "otomatik vitesli araç kullanabilir" ibaresi olması gerekir...

aracınızı 3 yıl dolmadan kimseye satamazsınız.. 3 yıl sonra bir engelliye satabilirsiniz... 3 yıl sonra bir engelsize sartarsanız başta ödemediğiniz tüm vergileri ödersiniz..

siz 4 yıl sonra bir engelliye satmışsınız.. yasal olmayan bir şey yok... yeniden sıfır indirimli araç alabilirsiniz...

yalnız yeni yasada sadece otomatik vitesli araç indirimden yararlanmaz diye yazıyor bu engel olurmu

5 yıl içinde hem yurt içinden hem yurtdışından araç alınabileceğine ilişkin bir yasa maddesi varmı ben bulamadım

yurt dışından araç getirilirken gümrük vergisi muafiyetinden yararlanılıyor,yurt içinden ise ötv muafiyet hakkı var 5 yıl içinde iki araçta alınabilir bence

5 yıl içinde hem yurt içinden sıfır, hem de yurt dışından indirimli araç alan varmı?

5 yıl içinde hem yurt içinden sıfır, hem de yurt dışından indirimli araç alan varmı?

Yurt içinden yada yurt dışından vergi indirim ile adınıza kayıtlı sadece bir tane araba olması lazım. İkinciye izin yok.

4 yıl önce yurt dışından araç almıştım,şimdi engelli bir arkadaşa sattım yine 5 yılın dolmasını beklemek gerekmidir

aracın çalınması veya kullanılamayacak hale gelmesi dışında ikinci bir ÖTV indiriminden faydalanmak için 5 yıllık sürenini dolması şart.

Üst Alt