Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl önce yurtdışından aldığım aracın muayene borcu var mıdır?

bulent381

Üye
arkadaşlar ben bundan 5 yıl önce yurtdışından araba aldım ama ogünden bugüne arabayı hiç muaneye sokmadım acaba borcum filan varmıdır bide bize muane filan gerekiyormuki

Evet muayene yaptırman gerekliydi. 5 yıl zarfında hiç yaptırmadığına icin borcun biraz tuzlu olmuştur.

madem 2 yılda 1 defa muane olduguna göre ben 5 yıldır yaptırmıyorum nasıl borcum olmaz vardır ama ne kadar

borç olmaz, sadece muayene parası verir ve muayene ettirirsin. gerisini karıştırma:)

Ama artık öyle değil TÜVTÜRK' te geciken her ay için gecikme faizi var.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 35. maddesi uyarınca muayene süresi geçirilen araçlardan gecikilen beher ay için %5 fazla muayene ücreti tahsil edilmektedir.
Tahsil edilen tutarlar​
ın tamamı Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı’na aktarılmaktadır.​

Yasalar gereği gecikmeler 30 günlük dilimler halinde olmaktadır, 1 günlük veya 20 günlük gecikme 1 ay olarak değerlendirilir.
Karayolları tarafından yapılan araç muayenelerinde bugüne kadar belirtilen ücret fazlasının tahsil edilememesi kanunda bunun özelleştirme ihalesinde tanımlanan “İşletici” tarafından tahsil edilebileceği nedeniyledir. İşletici olan TÜVTURK faaliyete geçince ilgilikanun uygulanabilir hale gelmiştir.
Ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları TÜVTURK'den bu cezai durumu denetlemesini vegecikme cezası uygulamasını gerçekleştirmesini istemiştir.

borç değil de zamanında vize muayenesi yaptırmadığın için ceza olabilir. ama bunddan emin değilim. bence sağı solu karıştırmadan doğrudan muayene için başvur. zaten yaptırman gerekiyor bunu.

Zaten muayenede alacaklar bu parayı her ay için %5 gecikme faizi alacaklar muayene ücretiyle birlikte, yukarda artık uygulamaya geçen yasal dayanağı yazdım 1 gün geçirip öyle git de gör.

siz sadece muayene harcı için ortalama 450 550 civarı ödeme yaparsınız

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri