Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl sonra gerekli şartları taşırsam yeniden rapor almak zorunda kalır mıyım?

ismet27

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Arkadaşlar bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi, ben sağ gözümü kaybettim şuan protez göz var, sol bacagımda 7 cm kısalık var ve travmaya bagıl beyin zarım degişti,

ben şimdi engelli maaşı için rapor alacagı eger %40 rapor alabilirsem sigorta yaşımın dolmasına 4 yıl var ve 5 yılda siğorta primim eksik ben şimdi %40 rapor alabilirsem istege baglı olarak 5 yıl kendi siğortamı yatıracagım benim merak ettiğim

şimdi %40 rapor alıp sonra 5 yıl siğortamı kendim yatırdıktan sonra benden o zaman yeniden rapor almamı isterlermi, çünkü degişik zamanlarda alınan oranlar bir olmuyor onun için boşuna masraf etmek istemiyorum bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

ismet27

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olur.
Eğer isteğe bağlı primle 1261 ve üzeri prim olursa, Bağkur (4b) statüsünde emekli olunur, ki o zaman bugünden alınan rapor hiç bir işe yaramaz, emeklilik zamanı kurum sevki ile hastaneye gidip rapor almanız gerekir.

Eğer fazlası ssk (4a) olursa emeklilik de ssk statüsünde olur, bu durumda bugün defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde edilmiş olması şarttır.

2008_oncesi.PNG

Bülent abi cevabınız için çok teşekkür ederim. Abi bu tabloya göre %40 rapor alabilirsem 19 yıl 4240 güne tabiyim, ama bir tanışım ne kadar dogrudur bilmiyorum bacagımdaki kısalık için kırıklarda sonra üzerinden 1 yıl geçmesi lazım rapor için dedi 11 ay oldu bende şimdi bir tanışın yanında siğortamı başlatıp şirket kanalı ile vergi indirimi ile rapor alacagım, ben böyle vergi indirimi aldıktan sonra istege baglıya kaydolmak istiyordum ama son 2520'nin 1261 gününü yine çalışarak geçirmem lazım sanırım.

ismet27 öncelikle geçmiş olsun
Sağ güzünüzden %32 alırsınız
Ortapediden de belirli bir yüzde alırsınız
%40 geçer raporunuz 1 yıl rapor içinde beklemenize gerek yok
Raporunuzu bireysel olarak baş vurun hastaneye kurum sevki ile girmeyin raporu aldiktan sonra sgk girişinizi yaptırıp sonra başvura bilirsiniz vergi indirimi için
Kurum sevki ile gittiginizde size raporu teslim etmezler

Üst Alt