Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl süre fatura tarihi itibarı ile mi, trafiğe çıkış tarihi itibarı ile mi..?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhabalar yardımcı olursanız çok sevinicem.

Ötv muafiyetli Özel tertibatlı aracımı. 31/12/2014 tarihinde bayi tarafından faturası kesilerek, 06/01/ 2015 tarihinde trafiğe çıkış tarihi olarak araç ruhsatı çıkartılıp tarafıma teslim edilmişti. Şuan aracımı bir arkadaşa satacağım, aracımı fatura tarihi itibari ile mi yoksa trafiğe çıkış tarihi olan (ruhsat çıkış zamanı) 5 yıl süre dolumunda yani 07/01/2020 tarihinde mi satacagım.

1 diğer konu Ankara da özel tertibat söküm faturası nereden yada hangi ustadan alabilirim adres ve telefon verebilirseniz çok sevinirim.

Tşk
Erdinç KÜLEKCİOLU
0533 963 53 63

Gazi Erdinc
tescil tarihi neyse orası uygulanır.benim aracım mesala 22.12.2014 23 unde satıcam

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uğur Bey, cevabınız için çok teşekkür ediyorum.
Peki araç üzerindeki tertibat söküm faturasını daha önce çıkartsam sorun olurmu, birde Ankara da bildiğiniz tertibat söküm faturası nereden çıkarta bilirim

Gazi Erdinc

ankarali olmadıgım ıcın bilmiyorum.tertibat ile ilgili konuyu bilen arkadaş lar yardımcı olacaktır.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar, Ankara'da konu ile alakalı yardımcı olarak kimse yokmu acaba

07/01/2020 Tarihi itibari ile ÖTV Muafiyetli 2015 yılında aldığım aracımı Noter'de satış işlemlerini yaparak sattım.

Yapılan İşlemler sırasıyla aşağıda belirtiyorum.

1- Araç üzerinde takılı bulunan bütün özel tertibatları kendiniz yada bir oto tamircisine söktürüyorsunuz.
2- Makine mühendisine (Ben Ankara'da Bulunan USTA MÜHENDİSLİK) firmasına Proje ve Tertibat Söküm Faturası için 250 TL Ödedim.
3- Makine Mühendislik firmasının size verdiği evraklar yada Dosya ile birlikte Türk Standartları Enstitüsüne giderek Aracı Muayene ediyorlar ve Trafikte Tertibatsız şekilde Norkan Sürücü belgesi olan kişilerin kullanımına uygunluk belgesini alıyorsunuz 340 TL.
4- Gerisini Noter hallediyor başka hiçbir yere gitmeden satış işlemleri yapılıyor.

Üst Alt