Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıldır bir bankada çalışıyorum. İşten ayrılırsam tazminat alabilir miyim?

murattı_34

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba dostlar...
ben 5 yıldır bir bankada çalışmaktayım. Kasım 2011de 5 senem doluyor artık işi bırakıp memlekete gitmek gibi bir düşüncem var. Fakat işten çıkıcak olsam tazminatım içerde kalacak. Acaba tazminatımı yanmadan almanın bir yolu var mı? konuyla ilgisi bilgisi olan varsa fikir verebilirmi. Çok önemli benim için. saygılarımla.

Askerliğini yapmadıysan anca askere giderken alabilirsin veya işveren seni işten çıkarırsa tazminatını alabilirsin.
Kendi isteğinle istifa ettiğin durumlarda tazminatın yanar.
İş verenle bir konuş belki onlar çıkarmış gibi gösterirler pek tahmin etmiyorum öyle bişey yapcaklarını.

müdüre küfür et kesin alırsın ama yanında bir kamyonda dayak verebilirler. işyerinde dedi kodu çıkart ama bu uzun sürer bence yarın git odasına müdürün önce okkalı bir küfür sonrada suratına bir yumruk tazminatınla birlikte aynı saniye seni kapıya korlar ama bunu yaparsan buradakiler delil olarak kullanılabilir.
;)

söylediklerinize göre tazminat alma gibi bi şansım yok anlaşılan.

Bazı iş yerleri veriyor,o iş yerinin inisiyatifine kalmış birşey,bizim şirkette alan çok var,bazı şirkettlerde de prosödür ne ise onun dışına çıkmıyorlar.Bence siz oradan samimi olduğunuz ve güvenebileceğiniz birisine (yetkili ve kıdemli olan) sorunuz böyle böyle yapmak istiyorum ne yapmam gerekir tazminat alabilir miyim diye danışın,böyle durumarda tazminat alan olmuşmu onu bi netleştiriniz,alan olduysa da durumunuzu kendi üstünüz olan birisiyle paylaşınız,eğerki merhametli birisi ise üstünüz kesinlikle size yazdımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Hayırlısı olsun sizin için..

sgurkan, önecelikle teşekkürler.
sizinde dediğiniz gibi bazı iş yerleri çalışanına çıkmak istediği zaman tazminatı veriyor, fakat benim çalıştığım şirket kurumsal bi şirket. Daha önce bazı teşebbüslerde bulunan arkadaşları topluca şutlanmışlar. tazminat alıp alamadıklarını bilmiyorum. Benim yetkililerimle görüşüpte bana inisiyatifli davranacaklarına ihtimal dahi vermiyorum. Fakat bir planım var genede. Sendika
sendikaya üye olmak istesem buna karşı çıkabilirler. çünkü daha önce bu teşebbüste bulunan herkesi çıkarmışlar.İşimi seviyorum fakat maaş yetersiz bu yüzden çıkmışken tazminatımı almak istiyorum. Bunu alabilirsem çok iyi olacak.

aslında var kardeş çalışma şartlarında iş hukukuna aykırı bi davranış varmı.her şey kanuna göremi herşeyin bi çaresi vardır.durumunu net olarak bilmiyorum varsa bi delik ordan çıkış açılır:)

bankalar az maaş veriyor bide engelliye daha az veriyor.mesai vermiyorlar..açık kapı bırakmak istemiyosan zaten gerekte yok tazminatını alırsın çok yolu var..avukattan ihtar çek sendika rapor genel müdüre şikayet maili at kesin yolcusun:)

berkemeteatasoy tşkürler...
çalıştığım yerde aynen dediğin gibi mesai olayı yok. 5 senedir çalışıyorum 1 saat mesaim olmadı. Cumartesi-pazar full tatil. Benden başka herkese mesai yapıyor. ayıptır söylemesi aldığım para 950 lira. 5 senedir hizmet ediyorum. Çocuk yardımı , asgari geçim indirimi, sakatlık indirmi olmasa o kadar olmayacak bile. Ama herşey kanuna hukuka uygun. zam talebim çok oldu ama 1 kuruş artırmadılar.
senin dediğin gibi bir yol izlemem gerekiyor zaten fakat nerden başlanıyor nası bi başlangıç yapmam lazım onu bilmiyorum.
'avukattan ihtar çek sendika rapor genel müdüre şikayet maili at kesin yolcusun'
demişsin ama bu durumda ben bir avukatla irtibata geçiptemi bu işlemi başlatıcam?
son olarak birde endişem iş yeri beni maddeye felan tutturupta hiçbişey alamadan atabilirmi? bu durumda ne yapmayalım.

Murat, memleketine tayin istesen daha iyi olmaz mı? Başka bir iş bulana kadar ayrılmamak daha iyi, ikincisi engelini mazaret gösterebilirsin. Sendika da iyi bir çözüm ama bu konuyu öncelikle çalıştığın yerdeki yetkililere güveneceğin kişilere sormalısın.. Aldığın maaş İstanbul şartlarına göre çok az, bankalarda maaş daha iyi olur sanırdım..

valla hayatan anlamı çok tşkrler.
atanma gibi bi şansım yok mslf keşke öyle bişey olsaydı. Ben bankanın bir iş kolunda çalışmaktayım memur değilim. Bizde atanma gibi bi durum yok malesef. İşten atarlarsa 5 senelik tazminat ve çıkarıldığım için işsizlik maaşıylada idare ederim iş bulana kadar diye düşünüyorum. ayrıca memlekete gittiğimde kira verme derdimde olmayacak.
Ben burada kimseye bişey soramıyorum çünkü amacım işi bırakıp tazminat almak olduğu için.

Şimdi tazminatımı alabilirsem hem buradaki borçlarımı kapatırım hemde köye elim boş gitmem diye düşünmekteyim. bakalım nolacak. kendimi attırmak için çalışmalara çok yakında başlayacağım.

Murta bey,
işten çıkma sebebiniz sadece maaşınızın tatmin etmemesimi yoksa,memleketinizde iş buldunuz da oraya gitmek zorundamısınız.Eğer sadece maaşsa iyileştirme isteseniz,siizn çalışmanızı beğeniyorlarsa sizden memmunlarsa size iyileştirme yaparlar.Bende düşük maaşla girdim ama çalışmamı gördüler daha fazlasını hakettiğimi düşündüler ve her sene herkesten farklı zam aldım ve aynı zamanda 2 sefer de iyileştirme yaptılar.ortamda da kendimi sevdirdim kaybetmek istemediler beni,konuştum müdürlerim ilgilendi sağolsunlar..

Sultan hanım,
işten çıkma sebebim istanbulda 950 lirayla geçinemediğim için. Memleketimde de iş ayarlamadım ama gidince bulurum diye ümit ediyorum. En azından kira vermek gibi bi sıkıntım olmayacak. Çünkü burada 300tl zaten kiraya gidiyor. elektrik, su vs. derken yetişmiyor yani.

Nasıl ya hangi banka da çalışıyon sen 5 senedir aynı maaşımı alıyosun yani ?

Git müdürüne durumu açık açık anlat.
Hatta daha üst müdürlere çık onların elinde yetki var.
İsterlerse bi emirle senin işini hallederler. Kendine güven dürüst ol!
Gir doğrusu ne ise paylaş.

merhaba
kardeşim zam isterken sözlümü yazılımı istedin.maillemi git bi avukata giriş tarihinden bu yana verilmeyen mesaileri iste..eşit işlem yapmıyorlar dee..eşit işe eşit ücret vermekle yükümlüdürler..sakatlık daha düşük ücretle çalıştırmaya sebeb degildir git bir dava aç paşa paşa alırsın vazlasıyla korkma tüm yasalar senden yana yalaka şahit bile bulsalar sen kazanırsın..dava sürecinde işte çalışmış olman daha iyi

saww arkadaş,
zammı hem sözlü hem yazılı istememe rağmen bir işlem yapılmadı. Gidip müdürlere ben istanbulda bu maaşla yapamıyorum desemde öenmesemezler buna eminim çünkü kurumsal şirketler duyguyla değil prosedürle hareket ederler. yani tek bi patron olsa gider konuşursun fakat bankalarda böyle bi durum yok, benim dürüst olmamdan istifade ediliyor zaten.

Alt müdürlerle işin bitmiş anladım.
Alt kademe yöneticileri duygudan anlamazlar. Üst kademe bu konularda duyarlıdır.
Üst kademeye ulaşamıyorsan yapıcak bişey yok!

berkemeteatasoy kardeş.
benim çalışma saatlerim 9'dan 6 ya kadar. cumartesi-pazar zaten hep boş. İşi bırakmak için dava açsam bile bu işlem çok uzun sürer. en kestirme ve kolay yol kendimi attırmak. Sendikaya üye olmak isdeğimi belirtmeyi düşünüyorum. bakalım hayırlısı.

aslında var kardeş çalışma şartlarında iş hukukuna aykırı bi davranış varmı.her şey kanuna göremi herşeyin bi çaresi vardır.durumunu net olarak bilmiyorum varsa bi delik ordan çıkış açılır:)

bankalar az maaş veriyor bide engelliye daha az veriyor.mesai vermiyorlar..açık kapı bırakmak istemiyosan zaten gerekte yok tazminatını alırsın çok yolu var..avukattan ihtar çek sendika rapor genel müdüre şikayet maili at kesin yolcusun:)

berkemeteatasoy kardeş.
müdüre şikayet mailini avukat mı atıyor? nasıl olcak bu iş.?

Yok dava kağıdı ellerine giderse senle anlaşma yada avukatınla anlaşma yoluna gidecekler dava işleriyle uğraşmazlar..bende iş bankasında çalıştım iyi biliyorum banka işlerini asla bi daha bulaşmam..ama memlekette olsa daha iyi olurdu banka işi.burda hayat zor kardeş

İşten ayrıldığına pişman olabilirsin, kesinlikle yeni bir iş bulmadan işten ayrılma derim... Tazminat alma konusuna gelince ağır ağır hissettirmeden performansını düşür, işe karşı kayıtsız davranışlarını görünce zaten kendileri yolverir diye düşünüyorum. Kesinlikle kimseye saygısızlık yapma... Zira bu tutumu belgeleyip tazminat vermeden çıkarma durumu da olur. Ancak rahatsız edici davranışlar istisnadır ki sık sık maaşına zam talebinde bulunman bunlardan biridir.

dostlar yazdığınız her cevap için katılım için sağolun. Bende kararımı verdim bu arada hayırlısı olur inşallah. Yarın doğru dürüst bi şeklde tazminatıma karşılık ayrılma talebimi üst yetkililerimden birine aktarıcam. bakalım duruma göre gelişmeleri sizlere aktarıcam. herkese çok teşekkürler.

Üst Alt