Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıldır çalıştığım işyerinden memuriyet sebebiyle ayrılırsam tazminat alabilir miyim

OguzZ'

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba , şu an bankada çalışıyorum yaklaşık 5 yıl olacak. Memur olacağım için istifa edeceğim tazminat alarak işten ayrılabilir miyim ?

OguzZ'

ben ziraat bankasından istifa ederek geçtim memuriyete. MAlesef istifa edince tazminat alamamıştım.

İstifa ederek degil anlaşarak çıkmaya çalış belki bi şekilde az miktarda olsa alabilirsin .. :)

Bende 7 sene çalıştığım bankadan çıktım karşılıklı anlaşarak güzel yaklaşımla hem tazminatımı hemde ihbar tazminatı aldım kuruma ve senin yaklaşımına bağlı . kural gereği sen istediğin için tazminat alamıyorsun..

Tazminat hakkınız yok. Hatta iş sözleşmenize bağlı olarak banka sizden tazminat isteyebilir.

Bende istifa ederek memuriyete geçtim ve alamadım. Hatta 3 hafta önceden bildirimde bulunma sürem verdi ihbar tazminatı ödememek için o süreyide sağladım ve memuriyete geçtim.

1999 dan önce sigorta girişin varsa 3600 gün doldurduysan sgk ya gidip kdem tazminatı diye yazı alırsın o kağıdı işverene verirsin kendi isteyinlede ayrılsan tazminati alirsiniz

Norman Kime nasıl yaklaşmam lazım :) yani müdürlerin elinde olan bir şey mi yoksa insan kaynaklarının elinde olan bir şey mi nasıl aldınız siz ? kimlerle görüştünüz ?

Memuriyete geçiş, ne yazık ki, kıdem tazminatı alma gerekçesi değildir.

OguzZ'
Ben Müdürümle görüştüm müdürüm İK ile görüştü dediğiniz gibi müdür ve İknın elinde isterlerse verirler .

1999 dan önce sigorta girişin varsa 3600 gün doldurduysan sgk ya gidip kdem tazminatı diye yazı alırsın o kağıdı işverene verirsin kendi isteyinlede ayrılsan tazminati alirsiniz

ben bu şekilde tazminatımı almıştım 1998 sigorta girişi ve 3800 prim günüm vardı

Üst Alt