Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıldır firarım. Ne yapmalıyım?

Knebuka

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
Bastan baslayarak basimdan gecenleri yaziyorum.

2015 senesinde resitlik yasimi doldurduktan sonra askere gitmeden sözleşmeli er oldum. Buyuk bir istekle ve icinde bulundugum maddi imkanlar ve gelecek kaygisiyla olmustum. Sinavlari gectim muaynemi oldum muaynede duz taban oldugum ama komando olur raporum cikmisti. Ama ayaklarimdan en dibi muzdariptim duz taban oldugumu ogrendim.
Herneyse kazandik ttza soforu olduk gittik egitim aldik egitimde zaturre olduk yogun egitim temposunda egitim bitimi sonrasi 25 gun hava degisimine ciktim birligime herkesten 15 gun sonra. operssyonlaron terorle mucadele patlak verdigi zamam cizrede başladım. Gittik tabi hersey orda basladi puskolojik sikintilar asiri borclar sevdigim insanin zulmu falan derken hicbir sekilde izine cikamadim .
Yil oldu 2016 uludereye tayin cikti gittik oraya 3 ay dişimi sıktım devrelerim arasinds hic izne cikmayan ben oldugum icin boluk komutanim ve boluk asteubayim sen cik dediler darbe zamani girdi bekle fln derien ciktik. Keske cikmaz olaydim keske normal askere gitseydim hersey izine cikinca oldu piskoloji bozukluğum iyiyice patlak verdi borclar sevdigim insanin zulmu izini 3 ay uzat uzat bitti derken duz kontak oldum firara dustum .

Osurecte de birligimdeki pozisyon ve soylenenlerde iyice yıpratır beni . Herneyse konuyu mahkeme çözersin dediler 3 yil mahkeme ile ugrastim hukum 2019 verildi 7 celsede 5 yil denetim serbestlik aldim ve askerlik yapmamos olmama ragmen askerlikle ilişki yoktur denildo . Ama askerlik yapmamistim.
Neyse zaten bu durum beni bir istede çalışmadım birgun ise girmek icin evrak istediler karakola gittim mecbur borc hala girtlak ordam askerlil subesime goturduler ordada askerligomim 3 aylik kismimim yapmis oldugumu soylediler 1 seneye 3 ay tutanal tutuldu kendi imkanlarinla teslim ol dediler o gun bu gündür ne teslim oldum ne birsey yaptom zaten şubede astsubayada bunu beyan etmistim borcum bitmeden hicberyere gidemem malese bakmam gerekn bir annem ve borclarim var dedim haklisin kardesim keske yapmasaydin bunlari ama askerligini mumkunse yap yoksa hep boyle olur dedi.

Bugun oldu be artik yasm geregi rahatsizliklarim artti kronik . Gizli seker falan bas gossterdi duz tabanligiimin siddeti artti sol ayagim olmasa destegim olmayacak ama sol ayagimda topugimda agri aci karincalanma ve kemiklerimde diger insanlara gore daha kikirdagimsi odugu icin parmak kismindaki eklem kemiklerim daha cok aciyor. Sag ayagimi hic sormayin bazen adim bozuklugundan dengm bozuluyor ve diz kismkndan bukuluyot yer yapismadigima sukrediyorim inşaatta çalışıken iskelebozuld 2 sene once alt iskele saglam olmasa oluyordim ama ama kemiklerom kirildi zedelendi ve hastaneye gittigimdenbir hastalığımi daha ogrndim pattella alts diz kaymasi doğuştan sporcu hastalığı olarakta geciyormus . Bunuda ogrendim

sonuc olarak meslegi severek yapmak istedim olmadi duz taban oldugum halde gatada komando olmak istermisin demislerdi olurum yeterki olsun demistom komando olur rsporu vermislerdi duz taban oldugumu bildiklero halde .
Su an bugun bu isi artik noktalamak istiyorim artik ne kanundan nede gercekten kacmsk istiyorum yaşım oturdu evlilik arifesine yaklasirken pandemiden yine issiz kaldim cok guzel isim vardi bir elektronik market zincirlerinden mudurdum

Sevdigim bir insan var . Ne yapabilirim muaflik raporumu YOKSA evlenmek icin yaptığımız tum borcu sevdigim insanin üzerine yikip askereme gidiyim gitsem yine ayni seyler yasanacak biliyorum ne yapsam sarsirdim. Sevdigim cok sadik ve cok saf bir kiz lafimdan cikmaz elimde buyuce nerdeyse keske o zaman onu tanisaydim.
Ilginiz bilginiz sabriniz anlayisiniz ve vakit ayirdiginiz icin tesekkurler. Iyi gunler

OturanBoğa konular hakkinda bilginiz varmis sanirim vakit ayirdiginiz icin teşekkür ederim.

Knebuka

Bu konuda sizi rahatlatabilecek bir önerim maalesef yok. Aklıma gelen tek şey, paralı askerlik...

Onun dışında, sağlık durumunuzun askerlik yapmaya mani ise, malum, prosedürü işletip muafiyet alabilmeniz gerekli. Firar durumundan cayıp askere gitmek için başvurursunuz, mahkeme sonucu askere alırlar, orada muafiyet için sağlık kuruluna çıkarsınız.

Aklıma başka bir yol gelmiyor maalesef.

OturanBoğa . Parali askerligi bu sartlar altinda yapabilirmiyim .yada muhafiyet icin sivilde subeye gidip sevk alip hastaneden sonuc alip cozemezmiyim eger ben uludereye tekrar gidersem bu is uzar ve surundurur sefaf olmak gerekirse ama by sartlar altinda bana parali askerlik cikarmi bilmem dava kapandi gitti secilme ve kamu personeli olma hakkimdan men edildim. Bu konuyla ilgili baska tecrubeli forum arkadaşlarimiz varmidir acaba çünkü ben bu isiduzgun bir sekilde cozup rahatlamak istiyorim ama gitmem demek 3 ay boyunca sivildr maddo sikintilara dusmem demek

suan zaten kanunen firari bir askerim birligim belli birlik forumlari falan ile ugrasmakta bir dert.

Zaten sube biz Askerlikle ilsikisi yoktur kismini dikkate almıyoruz diyor gecerliligi olan birsey degil diyorlar ole olsa muafiyet belgen olurdu dediler

Üst Alt