Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan aracı satıp yurt dışından yeni bir araç almak istiyoruz..?

Cankuta

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, benim de babamin ayaginda engel var.Yurt disindan daha once araba getirdik ama ben cocuktum. Daha sonra turkiyeden otv'siz arac aldik. Simdi aldigimiz aracin 5 senesi doldu. Bu araci satmak ve yurt disindan daha guzel bir araba almak istiyorum babama. Bu araci satmak ve yurt disindan araba almak istiyorum. Denizci oldugum icin guncel bir fikrim yok. Mevcut olan turkiyeden otv odemeden aldigimiz araci vergi odemeden satabiliyor muyum? Ve yurt disindan nasil ve ne kadarlik araba getirebiliyorum. Aciklama yaparsaniz cok sevinirim

1- yurt içinden aldığınız aracınız 5 yılı doldurduğu için , direk satabilirsiniz.
Şayet Engelli tertibatı varsa onları kaldırmanız gerekli, proje mühendisine tadilat projesi çizdirip onaylatıp vizeye sokmanız gerekli. belkide sizde düşen MTV si ni ödemeniz gerekebilir. sonra noterden satış yapabilirsiniz.
Aracınız tertibatsız ise direk noter satışı ile satış yapılıyor.
2- 2019 muafiyet rakamı 247.500 TL karşılığı yur dışından araç getirtebilirsiniz diye biliyorum. yanlış olabilir. Yine değişmedi ise yurt dışından araç getirmenin tek farkı KDV avantajı.
3- 10 yıl satamama olayı hala geçerli diye biliyorum

eskiden 1.6 motor altı milyon dolarlık da olsa araç getirtilebiliyordu. Sanırım bu olay bitti.
Yurt dışından araç ancak ülkemizde olmayan olabilir. Mesela Tesla gbi :))
servis bakım onarım parça hepten zarar.
neyse
artık yurt dışından araç getirmek karlı değil .

Yine de internet ortamında taze bilgiler olabilir.

Oncelikle cok tesekkur ederim cevapladiginiz icin, saolun.
Yurtdisindan turkiyede olan bir araba getiremiyor muyuz? Bir de arabalarin en ucuz oldugu ulke hangisi? Gurcistan Mi yoksa kibris mi yoksa baska bi yer mi ? Bir de yurt disinda arabalarin sifirla mi ucuz yoksa ikknci elleri mi?

Sadece kdv den karınız olacak. 5 yıl satamama yerine 10 yıl satamayacaksınız. Size kalmış.

Denizci oldugum icin gec cevap verebiliyorum. Cok tesekkur ederim ilginize. Turkiyeden almak tercihim olur ama yukaridaki sorularin cevabini alamadim. Sizin bir fikriniz var mi en ucuz araba hangi ulkede ve bu arabalarin sifirlari mi yoksa ikinci elleri mi ucuz? Ve yurt disindan getirilen aracinda motor kisitlamasi 1.6 ve fiyat kisitlamasi da var mi? Ben mercedesin cls serisinden getirtmek istiyorum babama turkiye degeri 1.000.000tl olan fakat vergisiz degeri 280bin olan aracdan

Cankuta

https://www.engelliler.biz/forum/alim-satim/208782-yurt-disindan-arac-alan-var-mi-avantajli-mi.html

Israrla sorduğunuz sorunun cevabı Forumlarda var. Arama yapıp, görebilirdiniz.

Şuan ÖTV'siz araç sınırı 247.000 TL. Ve Motor hacmi sınırlaması kalktı.

Yurtdışından araç getirmekte, 1.6 sınırın kalktığı söyleniyor. Ama güncel sirkülerde varmış. Ben ulaşamadım. rambetiko 'nun paylaştığı 2013 yılı bilgisi, bazı şeyler değiştir diye biliyorum.

Güncel bilgiler için Gümrükler Genel Müdürlüğünü arayabilirsiniz.

Benim önerim, Amerika, Japonya, İsveç gibi araçların vergilerinin bizim KDV'ye göre daha uygun olan ülkelerden araç getirebilirsiniz. Ama onların "Taşıma" ücretleri o vergiye bedelse hiç uğraştığınıza değmez. Birde 10 yıl satamama durumu ile karşılaşırsınız...

Paşlatığım linkte ülkelere göre değerlendirmeyi paylaşmıştım.

Üst Alt