Arkadaşlar konuyu aradım ama bulamadım daha önce bu konu açıldımı bilmiyorum.
Sol diz altı ampute rahatsızlığım var , 5 yıl önce aldığım aracımı satmak istiyorum, araçta herhangi bir özel donanım yok sadece otomatik vitesli, 25 Mayıs 2015 tarihinde almıştım. Şimdi satmak istiyorum ama aracın üzerinde edevlette hak mahrumiyeti ilgili vergi dairesi olarak görünüyor, 5 yıl dolmadan satılamaz ibaresinden dolayı sanırım.
Şimdi bunu kaldırmak için izlemem gereken yolu bilmiyorum.
Mantıken 5 yıllık süre dolunca otomatik kaldırılması gerekmez mi?
Kimisi vergi dairesinden bir yazı alıp emniyete götürecen diyor,
Kimisi yazıya falan gerek yok ruhsatını al git emniyete kaldırırlar diyor,
Kimiside git notere ver satışını noterden de kaldırırlar onu diyor,
Yani bu konuda bir bilgi kirliliği söz konusu, yakın zamanda benzer bir işlemi yapmış olan arkadaşımız varmı, bu işin doğrusu nedir bizi aydınlatırsa sevinirim
Sol diz altı ampute rahatsızlığım var , 5 yıl önce aldığım aracımı satmak istiyorum, araçta herhangi bir özel donanım yok sadece otomatik vitesli, 25 Mayıs 2015 tarihinde almıştım. Şimdi satmak istiyorum ama aracın üzerinde edevlette hak mahrumiyeti ilgili vergi dairesi olarak görünüyor, 5 yıl dolmadan satılamaz ibaresinden dolayı sanırım.
Şimdi bunu kaldırmak için izlemem gereken yolu bilmiyorum.
Mantıken 5 yıllık süre dolunca otomatik kaldırılması gerekmez mi?
Kimisi vergi dairesinden bir yazı alıp emniyete götürecen diyor,
Kimisi yazıya falan gerek yok ruhsatını al git emniyete kaldırırlar diyor,
Kimiside git notere ver satışını noterden de kaldırırlar onu diyor,
Yani bu konuda bir bilgi kirliliği söz konusu, yakın zamanda benzer bir işlemi yapmış olan arkadaşımız varmı, bu işin doğrusu nedir bizi aydınlatırsa sevinirim