Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan aracı satmak için hak mahrumiyetinin kaldırılması..?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar konuyu aradım ama bulamadım daha önce bu konu açıldımı bilmiyorum.

Sol diz altı ampute rahatsızlığım var , 5 yıl önce aldığım aracımı satmak istiyorum, araçta herhangi bir özel donanım yok sadece otomatik vitesli, 25 Mayıs 2015 tarihinde almıştım. Şimdi satmak istiyorum ama aracın üzerinde edevlette hak mahrumiyeti ilgili vergi dairesi olarak görünüyor, 5 yıl dolmadan satılamaz ibaresinden dolayı sanırım.

Şimdi bunu kaldırmak için izlemem gereken yolu bilmiyorum.

Mantıken 5 yıllık süre dolunca otomatik kaldırılması gerekmez mi?

Kimisi vergi dairesinden bir yazı alıp emniyete götürecen diyor,

Kimisi yazıya falan gerek yok ruhsatını al git emniyete kaldırırlar diyor,

Kimiside git notere ver satışını noterden de kaldırırlar onu diyor,

Yani bu konuda bir bilgi kirliliği söz konusu, yakın zamanda benzer bir işlemi yapmış olan arkadaşımız varmı, bu işin doğrusu nedir bizi aydınlatırsa sevinirim

Benimde agustos ayında dolacak, bende merak ediyorum. Bilen arkadaşlar bilgilendirirse güzel olur [emoji106]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

aracınızda herhangi bir tertibat yok ise eğer . notere gidip direkt satışını gerçekleştirebilirsiniz .
noterde şerh kaldırma işlemi gerçekleşiyor .

benzeri işlemi geçtiğimiz mart ayında aracımı sattım ancak sizinkinden farklı olarak benim aracımda tertibat vardı tertibat söküm projesi çizdirdim sonrasında noterden satışını gerçekleştirdim .. sizde tertibat olmaması nedeni ile öyle bi derdiniz yok .
yanlızca noterde satışı gerçekleşicek . noter de ise yaklaşık 120 lira gibi bi sizin masrafınız olucak sonrası masraflar alıcının masrafları .

black bishop

Noterde satıcıyada mı masraf çıkıyor, yoksa bizim engelli aracı satmamızdan mı kaynaklanıyor bu ücret

Engelli aracının şerhinin kaldırılması ve aracın normal statüye alınması ile ilgili bir takım masraflar biz satıcı karşılıyor buda takriben 120 civarı tutuyor .. Geri kalan noter masrafları alıcıya ait .

yurekliumut hocam 20 mayista aracimi sattim.% 90 engel orani ile almistim. Notere gittim tertibatli mi diye sordular hayir dedim tamam deyip serh kaldirma islemi yaptilar 27 tl odeme yaptim. Daha sonra normal arac satisi islemi yaptilar 250 tl gibi tutari da alici odedi.

GUREL5255

Teşekkür ederim Allah razı olsun, noterde sanırım önce şerh kaldırmak için ruhsat değişiyormuş, o 27 lirada ruhsat değişim parasıdır, sonra alıcı alınca ruhsat bir kez daha değişiyor sanırım

Peki yüzde 90 dan mahkeme kararı istemiyorlarmı amcam çoğunun üstüne aldı ondan istiyorlar çocuk 18 yaşından büyük

black bishop

tertibatlı aracı nasıl sattınız vaktiniz varsa adım adım tertibat satış işlemini anlatırmın şimdikten tşkler

1:bu işler ile uğraşan makine mühendisi ile görüştüm aracın tertibatının sökülmesi hakkında .. şanslıyım ki mühendis bu işleri sürekli yapmasından dolayı tertibat projesinden tse onayına kadar ilgilendi halleti.

2: alıcı ile notere gittik aracın satışı için başvurduk .

3: noterde şerhin kaldırılması ile ilgili işlemler yapıldı bu işlemlerden kaynaklı bi ödeme yaptım 100 kusur lira sanırım .

4: satış işlemi gerçekleşti .

not: ben tertibat sökümü için projeyi ocak ayı başında yaptırmıştım ancak satışı mart gibi yaptım .
aracın satışı 1 aydan fazla sürede yapılmasından dolayı noter bana git bi trafik polisine en düşüğünden ceza kestir sonra ceza makbuzunu getirin dedi. gittik polis bulduk ona ceza kestirip makbuzu notere verdik ve satış işlemi gerçekleşti .

black bishop

hayırlı olsun ne aldınız

tertibatlı aracı satacagımız zaman bizdemi ceza yememiz gerek

Bende ceza olayını anlayamadım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

CEZA OLAYINI ŞÖYLE AÇIKLAYAYIM .
tertibat için mühendise tadilat projesi çizdirdim bu projeyi çizdirdikten sonra 1 ay içinde aracın satışını gerçekleştirmek zorundaymışız eğer ki 1 ay içinde o proje ile satış gerçekleşmez ise . noter trafik ceza makbuzu istiyor .. bunun sebebini trafik polisine sorduğumda çizdirmiş olduğun projeyi 1 ay içinde notere ibraz etmen gerekli etmez isen satıcıdan trafik ceza makbuzu talep ediyor dedi .

notere de sebebi sordum sistem böyle benim yapabileceğim bişi yok cevabını aldım .
bu işten benim anladığım dövletimizin paraya ihtiyacı var ve noterler de bu doğrultuda hep biz mi kazanıcaz birazdan dövlet kazansın şeklinde bi çalışma yapıyor .

benim aracda şerh yok birde senden ricamo makina mühendisin telini bana yazablirmısın bnde aracımı satcam tşkler şimdiden

black bishop

hayırlı akşamlar tertibatlı aracın satışını bir günde hallederek satışını verebilirmuyuz mühendis proje işlemleri diyelim aracın süresi bu ay doluyor int attık alıcı cıktı şehir dışında gelecek bir günde satışını verebilirmiyim

tertibat projesi elinizde ise eğer noterin yoğunluğuna göre satış süreniz belli olur ama genelde yarım saat de hallediliyor .

tertibat sökülme projesini nerde yaptırtınız ve tse ve muayene yaptırmadanmı noterden satış yapıldı?
black bishop [FONT=sans-serif]tertibat sökülme projesini nerde yaptırtınız ve tse ve muayene yaptırmadanmı noterden satış yapıldı?[/FONT]

@cemocan33 aracınızda tertibat var ise, proje olmadan satışı mümkün değil ..
benim anlaştığım makine mühendisi hem projeyi hemde tse işini halletti ben tse görevlisine aracı gösterdim sadece . sonrasında belgeleri imzalayarak projemi teslim aldım .

Üst Alt