Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan aracımı eşime ya da babama satabilir ya da devredebilir miyim?

Marklinci

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2014 mart ayinda otv siz ilk aracimi aldim. 5 yillik surem mart ayinda dolucak. Elimdeki araci esime babama v.s devredip 2.aracimi alabilir miyim. Yoksa aile yakinlarina devredilmesi yasak mi.

Marklinci

5 Yıl süre dolduktan sonra ( 60 Ay ) Vergi Dairesine Bildiriyorsunuz , Sonra istediginiz Kişiye satabilirsiniz.

Marklinci
Satmak zorunda bile değilsiniz. Önceki aracınız 5 yılı doldurduğunda tekrar ÖTV muafiyetli araç alabilirsiniz.
Bu durumda MTV muafiyetinden sadece birisi için faydalanabilirsiniz.

Ufukalp

Ufukalp bey merhaba 2019 yılı itibari ile engelli raporu ile alınan araçların satım süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkarılacağı konuşuluyor ne kadar doğrudur bilginiz varmı? ben şahsen böyle bir karara inanmak istemiyorum. Bilginiz varsa bizlerle paylaşır mısınız? Teşekkürler

emre_nx

keşke böle bişey olsa üstüne engel orani %90 deilde 70 80 arası düşürseler :) hayaller hayaller:) temel ihtiyacimiz olan bi araba 10 yil yeter rahat:)

emre_nx
Ben öyle bir şey duymadım, olacağını da zannetmiyorum.

Üst Alt