Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan aracımı satmadan ikinci aracı alabilir miyim?

dejavu014

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ÖTV den muaf aracımın 5 yılı martın 13. de doluyor. Aracımı satmadan ÖTV den muaf yeni aracımı almayı düşünüyorum. Sürenin dolduğuna dair işlemi nereden ve nasıl yapmam gerekiyor. Tekrar belirtiyim eski aracımı satmayacağım. Notere mi gideceğim yoksa trafik den mi yaptıracağım?

çok zor bir soru bende bunu çok merak ediyorum doğrusu
1. araç dururken 2. araç nasıl alınacak!!!
mevzuat yönetmelik kanunları araştıran biri olarak!
hiç bir yerde 1. araç mevcutken 2. aracın ötvsiz alınacağına dair bir ibareye rastladığımı hatırlamyorum
sorun yaşamak istemiyorsanız bence 1. aracınızı yakınlarınızdan birine devrederseniz
ileride başınız ağırmaz diye düşünüyorum
kolay gelsin

alınabiliyor hocam, satmak zorunda değilsiniz. benim eniştem ekim ayında aracını satmadan ikinci aracını aldı ve hala ikisi de duruyor. Gidip trafik tescilden bir işlem yapmıştı sadece. Şimdi bu iş noterler mi geçti diye merak ediyorum. yapanlardan biri muhakkak vardır diye yazdım.

ÖTV 2 sayılı liste uygulama tebliğinden

"Bu istisna kapsamında ilk iktisap tarihinden itibaren beş yıl geçtikten sonra, istisnadan yararlanan kişinin, Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendi kapsamında iktisap edeceği bir başka taşıt için de ÖTV istisnası uygulanması mümkün olup, bu şekilde istisnadan yararlanılabilmesi için eldeki taşıtın satılması veya devri aranmaz."

dejavu014

Burada dikkat edilmesi gereken, eski aracın MTV muafiyetinden çıkarmak.

Mtv muafiyetinden çıkaracağım evet ama benim asıl merak ettiğim 13 martta 5 yıl dolduktan sonra 14 martta yeni aracımı alabilmek için gidip bir yerden bir işlem yapmam gerekiyor mu gerekmiyor mu? Bu yıl içinde eski aracını satmadan yeni araç almış birileri görüpte cevap verir umarım.

dejavu014

5 yıl önce ÖTV istisnasından yararlandığınız belli. 5 yılın sonunda doğal olarak hak etmiş olacağınız için bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Ama öncesinde vergi dairesinden eski aracı düşürmek lazım.

Şuanki aracınızın 5.yılı dolduğunda herhangi bir işlem yapmaksızın yeni aracınızı alabilirsiniz.benim eski aracım yurtdışı araçların satışı 10 yıla çıktığı satamamıştım 3 yıl boyunca 2 araçta benim üzerimdeydi yalnız mtv için birini tercih ediyorsunuz haliyle yeni aracın mtv si fazla olduğu için onu tercih edersiniz vergi dairesine dilekçe verirsiniz okadar süreside yok ne zaman başvuru yaparsanız o size kalmış.

dejavu014

Vergi dairesinden 5 yılı doldurduğuna dair evrak alın ,ben arabamı satarken istemişlerdi çünkü bu evraklada gidip emniyetten aracın muafiyetini düşürün hatta şimdi noter ilgilendiği için belki emniyete gitmeye gerek kalmaz ama muhakkak vergi dairesinden dediğim evrağı alın ondan sonra heralde bi sorun kalmadan ikinci aracınızı alabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

selamlar @hozgul @dejavu014
zihinsel engelli %90 raporlu kardeşim üzerine aldığım araç ( 2008 ) 10 yılı doldu ve ben aracı satıp üzerine koyarak yeni bir araç almak istedim.

Bunun için ilk olarak mahkemeye başvurdum.Aslında sizlerinde dediğiniz gibi o araç kardeşimin üzerinde durur iken bile ikinci aracı alabilirim herhalde.

Ben aracı satıp almak istedim mahkeme bana aracı 39000tl den az olmamak kaydıyla satabilirsin ve parayı kısıtlının hesabına 3 ay vadeli yatıracaksın dedi.

rambo4

Biliyorsunuzdur, satıştan elde edilecek gelir sadece kardeşinizin menfaati doğrultusunda harcanabilir.

İkinci aracı birinciyi satmadan almaya mahkeme ne diyor? Onay çıksa da, ikinci aracı almadan önce birinci aracı MTV'den düşürmek lazım.

Üst Alt