Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan aracımı satmadan ÖTV’siz araç alabilir miyim?

ZOR HAYAT

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar şuan kullandığım özel tertibatı aracım 5 yılını doldurdu onu satmadan yeni bir araç alıp her ikisinide mtv ödemeden trafikte resmi olarak kullanabilirmiyim bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler

Alabilirsin ama MTV muafiyeti tek araç için geçerli

Trafikte yasal olarak her ikisinide kullananilirmiyim 5 yılını doldurmuş aracimda engelli aracı olarak gecerlimidir,

Kullanabilirsiniz ama her 2 aracıda tertibatlı şekilde kullanmak zorundasın(Tertibat var ise)

Arkadaşların dediği gibi sadece 1 inde mtv mufiyet sağlanır

ZOR HAYAT iki araçta üzerinize kayıtlı olabilir ama sadece bir araç mtv'den muaf olur ve muaf olan aracınız engelli aracı sayılır

Arkadaşlar her ikiside üzerime kayıtlı olabiliyo anladığım kadarıyla 5 yılını dolduran aracimin mtv sini ödüyorum buraya kadar tamam son bisey kaldi öğrenmek istediğim yeni arabayı aldıktan sonra 5 yılını dolduran tertibatli aracimi h sınıfı ehliyetimle trafikte kullanabilirmiyim trafik kontrolünde ceza uygulanır veya aracimi kapatirmi trafik polisi

ZOR HAYAT

H sınıfı ehliyet kalktı

Ehliyetini yeni yönetmeliğe uygun B engelli kodlu ehliyete çevirmelisiniz...

Ehiliyetinin değişmemesi Trafik memuru cezai işlem uygular araç bağlamaz lakin tertibatsız araç kullanımın tespit edilirse o zaman araç bağlanır (Bayram boyunca 3 defa cevrildim ve tertibatları sordular özellikle sordum bu durumu kamu güvenliğini tehlikeye sokarsın dediler)

ayrıca üstte yazdığım gibi trafikte şahsi kullandığın(kendine ait) kaç aracın var ise tertibatlı kulanmak zorundasın sakın yanlış bir iş yapma Allah korusun kaza yaparsan direkt suçlusunuz...

üstteki arkadaşımızın bilgisi malesef yanlış Ruhsat ve Ehlieyt baz alınır trafikte tertibatsız araç kullanımı tespiti kaza esnasında olursa hayatınız MAHVOLUR direkt suçlusunuzdur

Bu arada tlegramda Engelli Tertibatlı Araç grubu var katılım sağlayabilirsiniz

https://t.me/+mfuh95NXCAJiZTg0

Üst Alt