Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan aracın satış işlemleri nasıldır?

mrtorc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
2012 de babam adına araç aldık.
Babam 2014 de vefat etti daha sonra araç kendi üzerime vergi dairesi emniyet vs derken ruhsatı aldım.
Ruhsatta ilk trafik tescil tarihi itibariyle araç satılamaz ibaresi var.
bu kaldırmak için emniyete 03.07.2019 tarihi itibariyle gittim bana vergi dairesinden kaldıracağımı söylediler vergi dairesinden de artık noterler yapıyor dediler ankarada 2 tane notere gittim bunlar durumdan bir haberler burada okuduğum kadarıyla istanbuldaki arkadaşlar emniyette bu hak mahrumiyeti kaldırmışlar.
Ankara emniyetteki memur arkadaşlara durumu anlatamıyorum konu hakkında yardımcı olabilir misiniz ?
O memur arkadaşa sanki 5 yaşında birisine anlatıyor gibi anlatmam lazım.
Geri dönüşlerinizi bekliyorum iyi günler.

mrtorc

Donanım yoksa ve 5 yıl dolmuşsa hiç bir özel prosedür olmadan noter aracılığıyla satarsınız. Ne Emniyet'le ne Vergi Dairesi ile işiniz olacak. Noterden satacaksınız, alan kişi Emniyet'e gidip ruhsatı yenileyecek. Bu kadar

Öyle değil mi arkadaşlar?

Az önce başka bir noter gittim oradaki çalışan yardımcı oldu.
5 yıl satılamaz şerhi kaldırdı.
geri dönüş için teşekkür ederim.

Nasıl yaptınız, ne söylediniz? Aracınızda tertibat var mıydı? Sökmek için nasıl bir yok izlediniz?

Yani bir takım bilgi vermeden kaybolup gitmeyin lütfen.
Aynı sorunu yaşayan kişilere vereceğiniz cevaplar yol gösterecek. :)

selam, arkadaşlar 5 yılın dolmasına 18 ay var, suan aracı satmam da bir aksi durum olurmu devrini 18 ay sonra vereceğim.

Aracımda tertibat yoktu.
Emniyete gittim oradan araçla ilgili bilgilerin olduğu 1 çıktı verdiler.
Oradaki memur vergi dairesine gideceksin dedi ama benim durum biraz farklıydı 2012 de aracı engelli babam üstüne almıştık babam 2014 de vefat etti.
2015 de aracı ben üstüme aldım yani ruhsat benim üstüne engelli aracı değil fakat ruhsatta ilk trafik tescil tarihi itibariyle 5 yıl satılamaz ibaresi vardı.
Neyse vergi dairesini aradım onlar araç ile ilgili onların yapacağı hiçbirşey yok siz notere gidip ruhsatı değiştirebilirsiniz dedi.
Bir kaç notere gittim onlar nasıl yapacaklarını bilmedikleri için hiç ilgilenmediler bile araç alım satımın çok olduğu bir notere gittim orada deneyimli bir noterci abi sağolsun sisteme girdi.
5 yıllık şerhi kaldırdı satış için herhangi bir engel kalmamış oldu toplamda 22.5TL maloldu.
Yani bu işlem NOTER tarafından yapılıyor.

Tertibat olsa bile 5 yılı doldurduğu için noterden direk satış yapabilirsin. Ben öyle sattım

5 Yıl Doldu

5 yıl doldu arabayı satarken hangi yolları izlemek lazım ona göre ilana koyacağım

Normal satış yapabilirsiniz. Otomatik olarak düşümü yapılıyor aracın

Aracımda gaz tertibatı var bu aracı satarken izleyeceğim yollar nelerdir.

Üst Alt