Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan aracın satışı için başvurdum, mahkeme red etti!?

mstcvk1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Zihinsel engelli dayımın üzerine aldığım aracın süresi doldu satmak için mahkemeye dilekçe verdim red kararı geldi bundan sonra ne yapabilirim bu aracı değiştiremeyecek miyim

mstcvk

İtiraz edebilir, Üst mahkemeye gidebiliriz... Mahkeme kararı olunca başka yapılacak bir durum kalmıyor.

mstcvk
Kısıtlı adına alınmış aracın satışı için vesayeti tesis eden sulh hukuk hakimliğinin izni şarttır.

Vasisi benim peki bu aracı hiç mi satamayacağım anlamadım süresi doldu

mstcvk
Red kararına itiraz edebilirsiniz, satış sonrası yeni araç alımının kısıtlının lehine olacağı konusunda hakimi ikna etmeye çalışabilirsiniz. O izni bir şekilde almaktan başka yolu yok.
Ayrıca satış izni verilmesi yeni bir araç alabileceğiniz anlamına gelmiyor.
Satıştan elde edilen para kısıtlı adına açılacak bir banka hesabında bloke edilir ve bunu kullanma konusunda yine hakimi ikna etmek zorundasınız.
Kısıtlı adına araç almak benim hiç kalkışmayacağım sonu belirsiz bir süreç.

Ben de aracı 5 yılı dolan aracı satmak içim ek karar istedim red geldi sorum şu ben bu aracı hiç satamayacak mıyım ek karar için mahkemeye tekrar başvuramayacak mıyım

evet arkadaşlar örnek olarak burda bilgi olması açısından paylaşmaktayım bazı arkadaşlar red vermiş diyebilir altını çizdiğim yer sebebiyle red verildi yani araç alımında serbestiz

Ozn

mstcvk
Anlaşılan vesayetle kısıtlanmış birinin adına araç almışsınız. Hakimi ikna etmekten başka hiç bir şansınız yoktur.

Sulh hukuk mahkemesinin araç satımı red kararına karşı asliye hukuk mahkemesine dilekçe vereceğim dilekçe örneği olan var mı

Üst Alt