Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan aracın satışından hemen sonra MTV borcu çıktı!?

mrtkln66

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Aracın 5 yılı 2018 de doldu hatta 6 yılı dolmak üzereyken satışı yaptım. Noterde bir sorun çıkmadı fakat satış yaptıktan 3 gün sonra sattığım kişiye ocak 2019-aralık 2019 diye 326 tl mtv çıktı bu yılda da araç bendeydi satışı henüz yapmamıştım e devlette falan da cıkmıyordj mtv ki çıksa zaten noterden satışı yapamazdım. benim bildiğim 5 yılı dolsa da mtv ödemiyoruz. Sattığım kişi de vergi dairesine sormuş, mtv borcu satın aldığınız kişinin, siz binmediğiniz yıldaki araca vergi ödemiş olcaksınız demiş, bu borç da ne hikmetse devri yaptıktan sonra çıkarmış. Bu konuda bilgisi olan var mı aydınlatacak?

aracı alan kişi sizi yanlış bilgilendirmiş, mtv borcu sizin değil alan kişinindir. aracı aldığı gün vergi dairesi alıcıya mtv tahakkuk ettirir.
mtv yi size yüklemek istiyor alıcı, vergi dairesine birlikte gitmeyi teklifedin.

Peki bu mtv yi şimdi 2020 ye girince yine ödeyecek mi aynı kişi. Daha doğrusu her aracı alan kişiye otomatik mtv mi cıkıyor, diyelim ki aralık 2019 da aldı aracı mtv yi taakkuk ettiler 1 ay sonra 2020 ye girdk bi de 2020 nin mtv sini mi ödeyecek

mrtkln66 evet 2019 Temmuz MTV sini ödeyecek. Aynı zaman da Ocak 2020 Vergisini de ödeyecek aracınızı alan şahıs. Ben de Kasım ayında sattım aracımı alıcıyı da bilgilendirdim Temmuz 2019 MTV si olacağını o da kabul etti. Dolayısıyla çıkmış ya da çıkacak olan MTV lerden siz satıcı olarak sorumlu değilsiniz.

Abi benim anlamadığım şu: engelli aracı na mtv çıkmıyor 5 sene dolsa da,
ben de devrederken zaten çıkmadı borö, devrettiktem 2 gun sonra çıktı. temmuzdan aralık ayına kadar bendeydi araç, temmuzdan aralık ayına kadar ben kullandım. Normalde de usul bu mudur? Karşı taraf 2019 yılı 2. Ayında sadece 15 gün bindi arabaya ve mtv ödedi, 15 gun sonra 2020 ocak 1 de yine mtv ödeyecek. Yoksa aracı üstüne aldı diye mi otomatik mtv çıktı? Bu konuda da aydınlatırsan sevinirim

2019 yılında 15 gün değil 1 gün bile binse 2019/Temmuz tahakkukunu ödemek zorundadır. Ayrıca doğal olarak Ocak/2020 ve devamı vergileri de ödeyecek. Çok mu kelepir sattınız normalde araç alanlar bu yüzden aralık ayında devir almaz pek. anlaşsalar bile devri ocağa ertelerler.

ayrıca aracı sattığınız kişi de size ödettirmek için yalan söylüyor. vergi dairesi böyle bir şey demez.

mrtkln66
Anlamayacak bir şey yok.
2019 yılı MTV tahakkuku yılın son günü de dahil tamamını kapsar. Siz muaf olduğunuz için MTV tahakkuk etmez, dolayısıyla da borç görünmez.
Ancak alan şahısın MTV muafiyeti olmadığından yılın son günü de olsa ikinci yarının MTV si tahakkuk ettirilir.
Alan da uyanık geçinen biriymiş borcunu size paslamaya çalışıyor.
Sizin o borçla hiç bir ilginiz yoktur sakın ödeyim demeyin.
Ayrıca sattığınız tarih itibariyle trafik sigortası ve varsa kaskoyu iptal ettirip kalan süreye karşılık gelen ücreti iade alın.

bende 24 unde sattım aracı aralık.acaba cıkarmı?aslında bana cıkmıyor sonucta alan kısıye cıkması gayet de normal.

ugir
Alan kişinin muafiyeti yoksa tabi ki çıkacak. Ancak ortada sizi ilgilendirecek bir durum yok, borç yeni sahibinindir.

Üst Alt