Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan özel tertibatlı aracın satışı nasıl olur?

saygun

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
24
5 yılı dolmuş aracın satışı için özel tertibatı söküp proje cizildikten sonra mı tuv e girmem gerekir.Muayene tarihi gelmişse satmadan önce tuv e girersem satarken tekrar tuve girecek araç..

saygun

B-engelli aracını devredecekler için yapılacak işlemler

1. öncelikle bir proje işi yapan ile 350 tl ye anlaştım. projeyi tse ye onaylattık hepsi fiyata dahil. aracı tse ye götürdük. tertibatı söküp götürdük tabiki... bu projeden bir nüsha işinizi görüyor.

2. muayene için tüvtürk ten randevu aldık. araçta tüp vardı sızdırmazlık almadık. egzoz muayene sininde günü vardı onu da almadık. ek.1 doldurduk 20 tl. tüv'e ödediğimiz para 191 tl.

3. maliye'den mtv için borcu yoktur kağıdı aldık.

4. bunları bir dosyada birleştirip trafik şubesine gittim. plakayı da söktüm. durumu anlattıktan sonra işlemlere geçtik. yeni ruhsat çıkarttık. aynı plakayı yeniden bastırdık. toplam 130 tl trafik şubesine ödedim.

not: bu işlemlerden sonra aracı engelli birisi kullanamıyor bilginiz olsun. araç artık standart araç oluyor.

5. notere gidip devrini verdik.

Bende 2014 devir yaptım notere gittik devrini yaparken noter şerk koydu engelliden normala diye bende vergi dairesine dilekçe yazdım aracımı sattım diye alan arkadaş 1ay süresi varmış gitti tüv muyenesini yaptırdı hepsi bu kadar

ben şimdi tertibatı söktürmeden önce notere gidecem satış yapacam..Sonra tertibatı söktürüp yeni sahibi alıp gidecek aracı..Proje yi alan yaotırıp ruhsatı üstüne alacak sanırım..

Yani satış yapıldıktan sonra bu proje işi alan kişi yapacak öyke değil mi

saygun
1- 5 yıl dolduktan sonra Emniyete gidip trafikden aracın üstündeki şerhi kaldırdım (dilekçe veriyorsun işlem 2*3 dk. sürüyor)
2- araçta tertibat olduğu için proje çizdirip (500 tl) tertibat söküldü
3- Araç Kontrol Merkezi(AKM) - TSE ye araçtan tertibatı söktürüp gidiyoruz, oradaki mühendis kontrol edip proje sökülmüştür onay raporu yazıyor. (iş yoğunluğuna göre işlem zaman alıyor. benimki 30/35 dk. sürdü)
4- noter e gidip aracı devrediyorsun
5- yeni alıcı Araç Kontrol Merkezi(AKM) - TSE den alınan onay raporuyla emniyetten yeni ruhsatını alıyor.

06.09.2017 tarihinde 2012 yılında aldığım aracımı sattım. Sırasıyla yukarda yazdığım yolları izledim ve sorunsuz devrettim.

Aparatı çıkarma projesi cizdir aparatı cikarttir tuv Türk'e muayene ettir, sonra araç normal araç olur. Tuv Türk'e yeni muayene ettirmiş bile olsan bu işlem için yeniden muayene şart.

Chemist-Kimyager

aracın TUVTÜRK ile alakası yok, tekrar muayene işlemi kalktı. TSE - Araç Kontrol Merkezine götürüyorsunuz.

Araci noterde sattiktan sonrami tse gidiyoruz bu islem icin ucret aliyorlarmi

@meteb

Ben bir buçuk yıl önce aracımı sattım anlattığım yolu izledim acaba o zamanlarda da var mıydı bu bahsettiğiniz yol.

Ben 2016 Şubat ayında bu yöntemle arabamı sattım beni neden uyarmadilar ben boş yere mi verdim tuv Türk'e para.

Arkadaslar herkez parayi almanin pesinde aracin gunu dolan ddirek notere gidip satos yapin ben oyle saatim be hicbir problem yasamadim

@Chemist-Kimyager
daha önceden TUVTÜRK e gittiğini söylediler fakat sonradan TSE-AKM ye işi devretmişler.
Ben Proje için 500tl para verdim içerisinde 118tl TSE*AKM ücretide mevcutmuş öyle söyledi projeyi çizen firma.

@akın16
noterden satmadan önce TSE gidiyorsunuz. projeyi çizen firma benden 500tl içinde 118tl TSE ücretinide aldığını söyledi.
özetle TSE muayene ücreti 118tl.

meteb

Ben 600 TL proje için özel bir mühendislik şirketine verdim tuv Türk'e de 190 miydi hatırlamıyorum muayene ücreti verdin ilk arabamı 2005 de aldım 2010da sattım aynı işlemleri, ikinci arabamı da aynı islemle 2016 Şubat'ta sattım bir sürü masraf oldu her seferinde. Bundan sonra biraz daha iyi olmuş teşekkürler.

27.02.2018 tarihinde sattığım özel tertibatlı aracımın satış aşamları

1- Makine Mühendisine Özel Tertibat Söküm Projesi çizdirtip TSE tarafından onaylatma
[SATICI] (TSE ve Araç Kontrol Merkezine harcı = 275 TL, Makine Müh. =225 TL)
2- Plakaların Söükülmesi
3- Noterde Satış işlemi [ALICI] (181 TL)
31 Ocak 2018 Tarihli "ARAÇLARIN SATIŞ, DEVİR VE TESCİL HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK" buna göre noter aracı trfaikten çekti.
4- Araç trafikten çekildiği için alıcı TUVTURK te araç muayenesi ve egzoz muyenesi yaptırdı [ALICI] 221 TL + 55 TL
5- Trafik Sigortası + İki adet EK-1 belgesi [ALICI] yaklaşık 600 TL
6- Trafik Tescil Müdürlüğüne başvuru plaka basımı vs. [ALICI] yeni ruhsat belgesi 120 tl, plaka basım 35 tl ve tescil işlemi araç normal araca döndü.
7- Engelli aracı statüsü kaybolduğu için MTV borcu çıkıyor 281 TL

[FONT=sans-serif]tcoskun kardeş , senin plaka üzerinde engelli işareti mi vardı ki, plaka sökülüyor..??
[/FONT]
tcoskun

Ben sattım hicbir işlem yapmadan notere gidip satış yapıyorsun ve paranı alıp eve geliyorsun.

Tuba hanım bende engel tertibatlı aracım satmak için notere gittim alıcıya fakat araçta engel tertibatı olduğu için araç satış işlemleri yapılıyor ancak aracın plakası dökülecek tekrar muayeneye girecek araç trafikten düşecek sonra şöförler cemiyetin gidilecek ruhsat çıkartılacak yani bu işlemler olmadan satış yapamıyorsunuz dediler bana yardımcı olurmusunuz konuya kim hakime lütfen

Tuba hanım benimde engel tertibatlı aracım var satmak için notere gittim alıcıyla. fakat araçta engel tertibatı olduğu için araç satış işlemleri yapılıyor ancak aracın plakası sökülecek tekrar muayeneye girecek araç trafikten düşecek sonra şöförler cemiyetine gidilecek ruhsat çıkartılacak daha sonra sigortası yapılacak yani bu işlemler olmadan satış yapamıyorsunuz dediler bana yardımcı olurmusunuz konuya kim hakimse lütfen. Yardımlarınızı bekliyorum. Cümle hataları olduğu için mesajı tekrar yazdım

Ben 2 hafta önce tertibatsiz sattım aynı işlemler yapıldı araç trafikten çekildi plakalar alındı alıcı beyfendi tekrar muaneye götürecek tekrar 2. Kez ruhsat alacak sonra tekrar plaka çıkaracak

Son zamanlarda engelli aparatı olan engelli ruhsatlı bir otomobili engelli olmayan birisine satan olduysa tecrübesini paylaşabilir mi ?

Üst Alt