Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan tertibatlı aracın engelli olmayan birine satış işlemi?

TeK50

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Özel tertibat bulunan aracımı satmak istiyorum. 5 yıl doldu. Satacağım kişi engelli değil. Noter işlemleri nasıl yapılıyor? Tertibatı söktürüp yeniden proje mi çizdirmem gerekiyor?

4 tane noterle görüştüm hepsi farklı şeyler söyledi. Tertibatı söküp yeni proje çizdirmeden satış işlemi yapılamaz diyen de var, 5 yılı dolan araç direkt satış yapılır alan kişi tertibatı söker diyende var.

TeK50

Noter işlemi için hiç bir kart yok. Sıradan otomobil nasıl satılıyorsa bu da öyle satılır.
Alan kişi daha sonra ruhsatı yenilerken donanımsız olacak şekilde ruhsatlandıracak.

OturanBoğa Aracı sattım sıradan otomobil satar gibi olmadı tertibatı söktürüp tekrar proje çizdirdim mühendisler odasına onaylattım notere onaylattım ruhsatı yenilettim bunların hepsini satıcı olarak ben yaptım ücretini ben ödedim

TeK50
Prosedür öyle zaten.
Sen araca normal ruhsat cıkarıyorsun, sonrada herhangi birine aracı normal satıyorsun.

5 yıllı doldurmuş araç'ın satışı için aparat sökme

benım araç 5 yıllı doldurmus ve satış için araçtaki aparı sökmek için ne yapmalıyım ve bu süreç cok uzar mı.?

Merhaba çok zor değil yapmanız gereken tertibatın sökülmesi için proje çizdirmeniz ve daha sonra bulundugunuz il deki tse noktasına giderek onay alıp noterden ruhsatnızı değiştiriyorsunuz.
istanbul için halis sayarı tavsiye ederim0212 612 65 65 yada 0532 541 31 24 iletişime geçerek daha detaylı bilgi ala bilirsiniz.
not halis sayarın oğlu var ismail sayar onu tavsiye etmem ben yeni araç aldım şuan bayiide tertibat işini ismail sayara verdim ama araç tuzlada olduğu için gidip bakmak zoruna geldi git gel masrafını karşılarım desemde işine gelmedi ve tertibatı yapmadı üç gün de onun cevap vermesini bekledim şimdiye kadar arabayı bayii den teslim almıştım bende babası halis sayarı aradım adam pazatesi günü takarız tse den aracı geçiririz dedi ve aynı paraya.

Afaki yazıyorum proje 500 tl tse de enaz 500 tl ruhsat yenilemede 200 tl dersek san ortalama 1200 ile 1500 tl gibi bir maliyet çıkacaktır.

proje 300 tl,tse 650 tl, tertibat ise 1600 tl demişti bana mühendis.

Arkadaşlar merhaba, direksiyon, da aparat bulunan ENGELLİ RUHSATLI arabamı satmak istediğimiz zaman; Arabayı ilk alırken düzenlenen PROJE, TSE ONAY BELGESİ VE ARABANIN TEKNİK UYGUNLUK BELGESİ isteniyormu.Bazı yorumcular bu belgeler sart diyor,bazı yorumcu Arkadaşlar ise eski belgelerden hiç bahsetmiyor.Konu ile ilgili YENİ İŞLEM yapan Arkadaşlar, ın yorumlarını bekliyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum

evet.teknik belge,ehliyet. ve sağlık kurulu raporu.teknik belgeyi mühendis bayiden istiyor.dün araç sattım.ehliyet,rapor gerekiyor tertibat sökümü için.ben ustaya gittim.benden bu belgeleri aldı.işlemler şöyle oldu
1-tertibat söküldü.
2-faturası kesildi.
3-proje çizildi.
4-araç tse kontrol merkezine gitti.
5-kontrol merkezi müdürlüğünde proje onaylandı
6-alıcı kişi ile notere gittim.
7-aracın üzerindeki şerh kalktı.
8-proje evraklarını verdim tertibat söküm faturası geri verildi.
9-alıcı ruhsatını aldı.para hesaba geçtiğinde satış verdim.noter satış sözleşmesi verildi alıcı ve satıcıya hepsi bu kadar.

o araç alırken ise gerekli evraklar.

1-uygunluk (teknik)belgesi
2-proforma fatura
3-sağlık raporu
4-ehliyet

bayi hallediyor.bayinin çalıştığı bir mühendis var. o mühendisin ustası var.araç çekiciyle ustaya gider.usta aparatı takar.mühendis plan projeyi çizer.aparat takıldıktan sonra ara.araç denetim merkezine gider kontrol edilir ve plan-prrojer onaylandıktan sonra çekiciyle bayiye gelir.evraklar vergi dairesine gider.onay geldikten sonra plaka ve ruhsat için satış danışmanıyla notere gidip araç satışı için imza atılır.hepsi kadar.

merhaba senin durumun bendede var aracımın süresi doldu: 1: bu işlemler ne kadar zamanını aldı, 2: ne kadar ücret ödedin?, 3: yeni araç aldın mı? teşekkürler

Nisan da 5 yılı dolan aracımı sattım prosüdür şu şekilde: google den yakınımda proje çizim yapan firma buldum, aradım gittim 1.050 tl proje parası ödedim hazırladı verdi, anlaşmalı onay yerine gönderdi, gittim bana verilen evraklarla, gitmeden önce tertibatını sök demişlerdi, bana sökmüştüm tertibatı gittim onay merkezine 15 dk sürmedi verdi evrağı öğleden sonra satışını yapabilirsin dendi. Bana verilen evrakla alıcı başka gün geldi sorunsuz bir şekilde aracımı sattım.

teçhizat takılı aracı 5 yıl sonra nasıl satabiliriz nereye başvurucaz

hasanturk
Eski aracımı şöyle sattım aparatı söktürüp söküm faturasıyla birlikte vizeye girdim vize kağıdı ve söküm faturasıyla birlikte trafiğe gidip şerhi kaldırttım aracı normale çevirdiler sonra noterde sattım.Bir notere gidip sormalısın nasıl yapmalıyım diye.

ben aracımın tertibatını oto sanayide ustaya söktürdüm .TSE gidip tertibat söküldüğüne dair evrak aldım sonra notere gidip satışını verdim. boşa uğraşmayın tertibatı söktürüp evrağı alıp direk notere gidin geri kalan herşey noterde bitiyor

Üst Alt