Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan ve ruhsatta 'ÖTV ödemeli' kaşesi olan aracın satışı nasıl yapılır?

devrez

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
2006 yılında aldığım aracın süresi doldu. değiştirmek istiyorum. ötv ötelemeli almıştım. fakat ruhsatta 'satış yapıldığında ötv ödenecektir' kaşesi var. ben satış yaparken ötv ödeyecekmiyim ödemeyecekmiyim? bilgi istiyorum. teşekkürler.

2006 yılında aldığınız araçda o dönemde yürürlükte bulunan uygulama ötv ötelemeli ve satış anında da ödenmeyen ötv nin ödenmesini öngörüyordu. Bu uygulama yürürlükten
kalktığından aracını sattığında ötv ödemeyeceksiniz.

teşekkürler.
kanunun o maddesini nerden bulabilirim?

bak dostum bende 2006 yılında araç almıştım 5 yıl dolunca özel tertibatını söktüm proje çizdirdim muayene ettirdikten sonra satışını yaptım .hiçbir sorunla karşılaşmadım.

sayın akcay;
mümkünse yaptığınız işlemleri ayrıntılı olarak anlatabilirmisiniz?

2006 yılında aldığım araçı satmadan 5 yıl dolunca ÖTV muafiyetli yeni bir araç aldım.bu araça tertibat taktırdım proje çizdirdim ve TÜV den muayenesi yapılarak ruhsatını çıkartarak aracı aldım.diğer aracın apartatını söktürdüm proje çizdirdim ve muayenesini yaptırdıktan sonra satışını yaptım.bilgilerinize...

satış yaptığınız aracın muayenesinde (tüv istasyonunda) bir form vb. gibi birşey dolduruyormusunuz?

Üst Alt